Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη γραμμή της μάχης

Υπό το κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς» ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι εργασίες της 1ης Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σινέ Κεραμεικός.


Το πόσο διαφορετική όμως μπορεί να είναι η ζωή των μέχρι τα 30, άντε και λίγο παραπάνω, νέων της Κουμουνδούρου περνά και μέσα από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορυφαίο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου μελετά την αξιοποίηση των νέων του κόμματος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι συνθήκες είναι κάτι παραπάνω από ευνοϊκές, λέει στέλεχος του κόμματος.

Ο κόσμος διψά για νέα και άφθαρτα από την πολιτική πρόσωπα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις της Ν.Δ. με διαφορά από 8 έως 11 μονάδες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών και τα πρωτοκλασάτα ονόματα του κόμματος υπό την προοπτική της υπουργοποίησης εμφανίζονται κάτι παραπάνω από διστακτικά να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι η ηγεσία έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ αυτών των εκλογών. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ημερομηνία των εκλογών. Αν οι ευρωεκλογές διεξαχθούν μαζί με τις αυτοδιοικητικές την πρώτη Κυριακή όπως επιθυμεί η κυβέρνηση και απεύχονται στον ΣΥΡΙΖΑ τότε τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο χαλαρά. Αν διεξαχθούν την δεύτερη Κυριακή προέχει το πολιτικό μήνυμα που θα σταλεί αλλά και εδώ υπάρχουν στελέχη που επιμένουν ότι το κόμμα κατεβάζοντας νέους και άφθαρτους μπορεί να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα στην κοινωνία.

Ουδείς άλλωστε ξεχνά ότι λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2006, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένα απλό μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ στην οποία εξελέγη ως γραμματέας της νεολαίας του κόμματος. Και όταν λίγο πριν από το καλοκαίρι ο Αλέκος Αλαβάνος αιφνιδιάζοντας τους πάντες έχρισε τον νεαρό, λίγο πάνω από τα 30 τότε, Αλέξη Τσίπρα υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων κανείς δεν περίμενε ότι ο σημερινός πρόεδρος θα έκανε την έκπληξη των εκλογών αποσπώντας διψήφιο ποσοστό στη μάχη της Αθήνας.

Σε κάθε περίπτωση η Π.Γ. συνεδρίασε την προηγούμενη Δευτέρα και θα συνεδριάσει εκ νέου αμέσως μετά τις γιορτές. Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται η Κεντρική Επιτροπή σε ειδική συνεδρίαση να ανοίξει τα χαρτιά της.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν θα πρέπει να θεωρείται έκπληξη η ενεργοποίηση νέων και ηλικιακά στελεχών ακόμη και σε μεγάλους δήμους ή και στις 13 περιφέρειες και μάλιστα παρά το γεγονός ότι τα κεντρικά επιμένουν πως η μάχη είναι πολιτική και για αυτό το ζητούμενο είναι η πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ/naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...