Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Παρά τις αντιδράσεις ο Ν. Ανδρουλάκης γραμματέας του ΠΑΣΟΚ


Σε συνεχείς διαβουλεύσεις βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τις δύο ομάδες που προέκυψαν από το συνέδριο -των νεολαίων και των παλαιών κομματικών – προκειμένου η επόμενη ημέρα στην Ιπποκράτους να μην χαρακτηριστεί από πολεμικές εχθροπραξίες.

Ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς στελεχών και πρώτος σε σταυρούς στο συνέδριο Νίκος Ανδρουλάκης απαιτεί να είναι αυτός ο γραμματέας της νέας κεντρικής επιτροπής του κόμματος καθώς, όπως υποστηρίζει, η απόφαση του συνεδρίου ήταν κάτι περισσότερο από ηχηρή.

Στον αντίποδα, στελέχη όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Τόνια Αντωνίου, ο απερχόμενος γραμματέας της νεολαίας Κώστας Πανταζής και ο πρώην γραμματέας της Παντελής Καμάς, δεν επιθυμούν να παραδώσουν το κόμμα σε μια ομάδα νέων ανεξέλεγκτων στελεχών που κατά την άποψή τους δεν θα μπορούν να ελεγχθούν όπως αποδείχθηκε και από τις προτάσεις που παρά την κομματική γραμμή κατέβασαν και πέρασαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον κ. Ανδρουλάκη και σύμφωνα; με μια πληροφορία επήλθε μεταξύ τους συμφωνία. Σύμφωνα όμως με μια άλλη πληροφορία η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη καθώς εξετάζονται όλες οι παράμετροι της επόμενης ημέρας του ΠΑΣΟΚ και συζητούνται οι αμοιβαίες εγγυήσεις που θα δώσει η μία πλευρά στην άλλη προκειμένου να υποάρξει σύγκλιση απόψεων αλλά και συντεταγμένη πορεία ανασυγκρότησης του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά πάντως στο παρασκήνιο μαίνονται οι αψιμαχίες και ως πεδίο αντιπαράθεσης έχει επιλεγεί η σύνθεση της κεντρικής επιτροπής και η συμμετοχή σε αυτήν προσώπων που είναι διορισμένοι σε κρατικές θέσεις.

Οπως είναι γνωστό στο συνέδριο η ομάδα των Νίκου Ανδρουλάκη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ουσιαστικά επέβαλλε, παρά την αντίθετη θέληση της ηγεσίας, τον αποκλεισμό από το όργανο όσων διατηρούν θέσεις ευθύνης (πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι, γενικοί γραμματείς κ.λπ.) σε ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του δημοσίου.

Παράλληλα, το συνέδριο ψήφισε όπως ήταν διατυπωμένο στις θέσεις διάταξη στο άρθρο 16 του Καταστατικού με την οποία καθορίζεται ότι «η συμμετοχή στελεχών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής «κατόπιν διορισμού στην Κυβέρνηση ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», δεν μπορεί να υπερβαίνει το ¼ (25%) του συνόλου των μελών της.»

Αν και η διάταξη είναι κάτι περισσότερο από σαφής οι βολές έρχονται εκατέρωθεν μάλιστα στα δημοσιογραφικά γραφεία φτάνουν email που «καρφώνουν» τους υποστηρικτές του Ανδρουλάκη οι οποίοι κατέχουν θέσεις στο δημόσιο.

Πρόκειται για τους Αντώνη Σαουλίδη στο ΔΣ του ΟΛΘ, Δημήτρη Βογανάτση στο Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής και της ΓΕΩΣΕ, Γρηγόρης Φελώνης στο ΔΣ του ΟΠΑΠ, Εφη Χαλάτση στο ΔΣ του ΟΠΑΠ, Αντώνη Οφίδη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, Αγγελο Τόλκα πρόεδρος στον ΕΛΟΤ, Μιχάλη Τζελέπη υποδιοικητής στον ΟΓΑ, Ζέφη Δημαδάδα στο ΔΣ της ΕΕΤΑΑ και Γεώργιος Σιάκας στο ΔΣ του νοσοκομείου Κιλκίς.

Οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται αναβάλουν την πρώτη συνεδρίαση της νέας κεντρικής πολιτικής επιτροπής που είχε αρχικά καθοριστεί για την Κυριακή, προκειμένου να έχουν διευθετηθεί όλα τα «αγκάθια» και να μην βρεθεί το ΠΑΣΟΚ σε πρώιμη σύγκρουση και ο πρόεδρός του προ εκπλήξεων.

Πηγή: Iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...