Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Νέα πανευρωπαϊκή διάκριση για τη Νομική Αθηνών - Δύο φοιτήτριες στο τοπ-10 των αγορητών

Νέα διάκριση για τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών πέτυχε ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τομέα Διεθνών Σπουδών και συγκεκριμένα δύο φοιτήτριες που κατετάγησαν στη δεκάδα με τους καλύτερους αγορητές.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των φοιτητών συμμετείχε με επιτυχία στους τελικούς γύρους του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Human Rights Moot Court Competition, που διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στο Στρασβούργο, το διάστημα 24-28 Φεβρουαρίου.

Η Ομάδα του Τμήματος Νομικής μάλιστα, αφού συμμετείχε στον διαγωνισμό με επιτυχία, έφθασε μέχρι τον ημιτελικό γύρο, όπου αντιμετώπισε την Ομάδα του Trinity College Dublin, η οποία πήρε τελικά και το πρώτο βραβείο.

Οι ομιλήτριες Αλεξάνδρα Ζιάκα (2η) και Βασιλική Βλόντζου (10η) βρέθηκαν μέσα στους δέκα καλύτερους αγορητές, ενώ όλες οι ομιλήτριες απέσπασαν συγχαρητήρια από τους δικαστές για τα άριστα αγγλικά τους, το υψηλό επίπεδο της νομικής τους κατάρτισης, τη δομή των επιχειρημάτων τους και τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν και να ελίσσονται στις ερωτήσεις των δικαστών.

Η Ομάδα του Τμήματος Νομικής είχε προκριθεί τρίτη κατά σειρά στις 16 καλύτερες ομάδες από το σύνολο 120 που συμμετείχαν στη γραπτή φάση της διαδικασίας.

Την ομάδα που απέσπασε τις διακρίσεις αποτελούν οι προπτυχιακές φοιτήτριες κυρίες Βασιλική Βλόντζου, Ελίτσα Γκοσποντίνοβα, Αλεξάνδρα Ζιάκα, Ελένη Θεοδωροπούλου και Χρυσάνθη Θούα, υποστηριζόμενες από τον μεταπτυχιακό φοιτητή Απόστολο Ζαμπουνίδη και τις διδακτορικές φοιτήτριες κυρίες Δήμητρα Παπαγεωργίου και Εύα Τζαβαλά υπό την επιστημονική επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας κυρίας Μαρίας Γαβουνέλη.

Πηγή: iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...