Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Mediterranean College : Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο FIND A COLLEGE

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή του Mediterranean College ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου «Βρες τη Σχολή ή το Κολλέγιο που σου Ταιριάζει. Σπουδές μετά το Λύκειο», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα.

Ομιλητής στη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: « Δημόσια & Ιδιωτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα και η Σύνδεση με την Επιχειρηματικότητα και τις Επιχειρήσεις», ήταν μεταξύ άλλων υψηλού επιπέδου επαγγελματιών και Καθηγητών, ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, Καθηγητής, κος Σοφοκλής Ξυνής.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, συμμετείχε και ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Mediterranean College, κος Γεώργιος Παπαδάκης, ο οποίος κατά την έναρξη της ομιλίας του, αναφέρθηκε στη μακρόχρονη και καταξιωμένη πορεία του Mediterranean College, τον προσανατολισμό του στην ποιότητα και την καινοτομία, καθώς και στα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών. Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κος Γ. Παπαδάκης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας, επισημαίνοντας ότι τα διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά (22.6% επίσημα), θέτουν το εκπαιδευτικό σύστημα προ των ευθυνών του, δηλαδή να ενεργήσει με ουσιαστικό τρόπο για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων. Αναφέρθηκε επίσης διεξοδικά στις δράσεις του Mediterranean College για την απορροφησιμότητα των αποφοίτων του από την αγορά εργασίας και τη συμβολή τους στην προσπάθεια των νέων ανθρώπων να υλοποιήσουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες. Πιο αναλυτικά αναφέρθηκε στον επαγγελματικό προσανατολισμό των φοιτητών του Mediterranean College από την πρώτη κιόλας ημέρα της φοίτησής τους, (τεστ δεξιοτήτων, τεστ προσωπικότητας, ενημέρωση για τα επαγγέλματα και τις τάσεις της αγοράς), τον εμπλουτισμό των διαλέξεων με επισκέπτες ομιλητές από την αγορά εργασίας, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πραγματικούς χώρους εργασίας, την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων – συνεργατών για την παροχή θέσεων πρακτικής άσκησης στους φοιτητές και προσφοράς νέων θέσεων εργασίας, καθώς και τη διαρκή ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών ώστε να αντανακλούν τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Οργανωτής του Συνεδρίου ήταν η Financial-Academy.eu.

Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (στάση Αγγελοπούλου), Αθήνα, τηλ: 210-8899600, e-mail: info@medcollege.edu.gr , www.medcollege.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...