Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΞΕΦΤΙΛΑ: ΔΑΠ και ΠΑΣΠ έπαιξαν ξύλο στην προκυμαία Μυτιλήνης

Φοιτητές και μέλη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ ήρθαν στα χέρια ξημέρωμα Παρασκευής στην προκυμαία Μυτιλήνης. Γύρω στις 3 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ τα μαγαζιά της προκυμαίας είχαν «ανοίξει τα φώτα τους», φοιτητές οι οποίοι πρόσκεινται στις φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ ξεχύθηκαν στο δρόμο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της φοιτητικής τους παράταξης και κατά της έτερης. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει όταν μερικοί θερμόαιμοι ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν «γαλλικά» σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο και το κακό δεν άργησε να συμβεί. Από τις… «ξένες γλώσσες» και έχοντας πάρει –μερικοί εξ αυτών– τη «σούπερ μαντολίνη» πέρασαν σε μια «τυφλή μάχη» χωρίς πρόσωπα, χωρίς ιδεολογίες με μόνο όχημα τη βλακεία. Θα πρέπει να τονιστεί εδώ πως υπήρχαν άτομα και του εξωφοιτητικού μπλοκ που πρωταγωνίστησαν στον καβγά ο οποίος κράτησε περίπου 10 λεπτά. Από αυτόν τον διαπληκτισμό, ευτυχώς, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.
Έγιναν και πάρτυ
Σε δεύτερη μοίρα, δυστυχώς, πέρασαν τα πάρτυ των δύο παρατάξεων. Η ΔΑΠ διοργάνωσε το προεκλογικό της πάρτυ στο Marush και η ΠΑΣΠ στο Monkey με τα συνθήματα και τη διάθεση και στις δύο περιπτώσεις να μην προμηνύουν ό,τι θα συνέβαινε μετά (παρακάτω υπάρχει ολοκληρωμένο φωτορεπορτάζ από τα πάρτι, όπου φαίνεται το καθ’ όλα “ειρηνικό” κλίμα κατά τη διάρκεια αυτών).

Η επίσημη θέση της ΔΑΠ για το συμβάν:
“Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης καταδικάζει φαινόμενα βίας, όπως αυτά που παρατηρήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 13 Μαΐου 2011 στο χώρο της προκυμαίας, από όπου και αν προέρχονται. Δεν προσπαθούμε να μοιράσουμε ευθύνες ούτε να χρήσουμε κάποιους θύτες ή θύματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο λόγος που γίναμε όλοι μάρτυρες τέτοιων φαινομένων είναι μόνο η συναισθηματική φόρτιση των ημερών. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και απευχόμαστε την συνέχιση τέτοιων φαινομένων καθώς ο μόνος χαμένος είναι το φοιτητικό κίνημα.”

Η επίσημη θέση της ΠΑΣΠ για το συμβάν:
“Ως ΠΑΣΠ Μυτιλήνης καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή βίας είτε σωματική, είτε λεκτική. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στη συμπλοκή μεταξύ μελών φοιτητικών παρατάξεων που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου 2011 στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Ως παράταξη με σεβασμό για τους φοιτητές ζητάμε συγγνώμη και από αυτούς και από την τοπική κοινωνία για τυχόν συμμετοχή κάποιων μελών μας και παράλληλα επιφυλασσόμαστε για την τιμωρία τους. Παρότι μπορεί να προκλήθηκαν από ύβρεις και χειρονομίες, ως νέοι, σκεπτόμενοι και προοδευτικοί πολίτες οφείλουμε να υιοθετούμε το διάλογο, να προτάσσουμε τον πολιτικό μας πολιτισμό και να υπερασπιζόμαστε μια διαφορετική ηθική. Θεωρούμε το συγκεκριμένο συμβάν ως αποτέλεσμα παρορμητισμού και συναισθητικής φόρτισης λόγω των ημερών. Ελπίζουμε στο μέλλον να μην ξαναγίνουμε θεατές τέτοιων βίαιων σκηνών. Επιλογικά αναφέρουμε πως τα μόνα όπλα μας για τη διασφάλιση και την προάσπιση της δημοκρατίας είναι ο διάλογος με επιχειρήματα, οι προτάσεις μας και οι δράσεις μας. Άποψή μας απέναντι στους ανεγκέφαλους και στις μειοψηφίες είναι ότι όσα λουλούδια και να κόψουν η ΑΝΟΙΞΗ θα έρθει…”
lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...