Κυριακή 1 Μαΐου 2011

«Επαγγελματικές Αναζητήσεις και Νέοι στην Εποχή της Κρίσης»

Ημερίδα με θέμα «Επαγγελματικές Αναζητήσεις και Νέοι στην Εποχή της Κρίσης», διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, στις 4 Μαΐου και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται, " Η Εσπερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενίσχυσης του θεσμού της Συμβουλευτικής και του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π) και αποβλέπει στην ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων ως προς την εύστοχη επιλογή σπουδών.

Απευθύνεται σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γενικότερα στην τοπική κοινωνία, επιδιώκοντας μια σύγχρονη ματιά σε ζητήματα που αφορούν στις σημερινές επιλογές των νέων, τις υπάρχουσες επαγγελματικές διεξόδους και τη διαμόρφωση της νέας κοινωνικής & επαγγελματικής πραγματικότητας στην εποχή της κρίσης.

Ταυτόχρονα, φωτίζει ψυχοκοινωνικά θέματα που αφορούν στους σύγχρονους νέους και την επαγγελματική τους διαδρομή.
Οι κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές και ανακατατάξεις στη σύγχρονη εποχή δημιουργούν έντονη αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους νέους για τις επαγγελματικές τους επιλογές.
Πως μπορεί να σταθεί η νεότητα μέσα σε ένα ασταθές, συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό περιβάλλον;
Δικαιούται να ελπίζει και να σχεδιάζει μια επιτυχημένη ζωή;"
Οι παραπάνω προβληματισμοί αναπτύσσονται από ειδικούς μελετητές και πανεπιστημιακούς που συζητούν και αναλύουν, απαντώντας στις ανησυχίες και τις αγωνίες εφήβων και ενηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...