Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Tρίημερο πολιτισμικών εκδηλώσεων απο Σύλλογο Φοιτητών

Ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει τριήμερο...
πολιτισμικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19-20/03/2011 στα πλαίσια της προβολής και προώθησης του τμήματος και του επιστημονικού αντικειμένου που πραγματεύεται.
Οι εκδηλώσεις στόχο έχουν να αναδείξουν τόσο την τοπική πολιτιστική κληρονομιά όσο και τον πολιτισμικό πλούτο άλλων περιοχών της Ελλάδος παράλληλα με την λειτουργία του τμήματος και τη δράση του, καθώς και να παρουσιάσουν στο κοινό ορισμένα θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα που ασχολείται με την διαχείριση πολιτισμικής κληρονομιάς μέσω των νέων τεχνολογιών αλλά και των νέων τεχνολογιών ξεχωριστά.

Θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν έννοιες όπως ψηφιακός πολιτισμός, ψηφιακός αναλφαβητισμός, πολιτισμική κουλτούρα και κληρονομιά, πολιτισμός και επικοινωνία, ενώ θα περιηγηθούμε με οπτικοακουστικά μέσα στο παρελθόν παρουσιάζοντας τη ζωή στο Αγρίνιο του χθες, την καπνοβιομηχανία, και την καπνοπαραγωγή ως βασική πηγή εσόδων των κατοίκων .
Πέρα όμως από αυτό, οι εκδηλώσεις ποικίλουν σε περιεχόμενο και μορφή καθώς περιέχουν μουσικοχορευτικά, εικαστικά, λαογραφικά και λογοτεχνικά δρώμενα αλλά και επιστημονικές ομιλίες, στις οποίες θα μπορεί να συμμετέχει όποιος τις παρακολουθεί με τις δικές του ερωτήσεις και τοποθετήσεις που θα βοηθήσουν όχι μόνο στην κατανόηση των θεμάτων και της φύσης του τμήματος αλλά και σε θέματα που αφορούν τον ψηφιακό πολιτισμό και αξιοποίησή του.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Σύλλογος Φοιτητών
Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος
Και Νέων Τεχνολογιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...