Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Υπό κατάληψη πάνω από 90 σχολές και τμήματα - Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Δύο ξεχωριστές πορείες φοιτητών που αντιδρούν στο νέο νόμο – πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμτπης στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός των σχολών και τμημάτων που τελούν υπό κατάληψη, τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα ΤΕΙ. 
 
Στη Θεσσαλονίκη ξεκινά η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών και σπουδαστών που έχουν προχωρήσει και σε κατάληψη των κτιρίων της Διοίκησης του ΑΠΘ.

Χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια προχώρησαν με πορεία προς τη Βουλή. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε από την Ομόνοια πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Την ίδια ώρα, στο χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια Παιδεία, που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από το ελληνικό κοινοβούλιο, με ευρεία συναίνεση, μπαίνουν ολοένα και περισσότερο σχολές και τμήματα. Υπολογίζεται ότι πάνω από 90 σχολές και τμήματα των πανεπιστημίων τελούν υπό κατάληψη, σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε 9 Τεχνολογικά Ιδρύματα τελούν υπό κατάληψη δεκάδες τμήματα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...