Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Νέοι κολλημένοι στην οθόνη

Εξαρτημένοι από την τηλεόραση είναι οι περισσότεροι νέοι και μάλιστα με ευθύνη των γονέων τους.

Όπως αποκαλύπτουν στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Τρίτη, σε εκδήλωση που έγινε στο υπουργείο Παιδείας, το 63% των νοικοκυριών αφήνουν ανοιχτή την τηλεόραση κατά τη διάρκεια του φαγητού. Και, ακόμη χειρότερα, το 68% των παιδιών από 8 έως 18 ετών έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο τους!

Τι σημαίνει αυτή η κατάσταση; Οταν αυτά τα παιδιά φθάσουν στα 70 τους, θα έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια μπροστά σε μια τηλεόραση, λένε οι στατιστικές.

Υπολογίζεται επιπλέον ότι ως τα 18 τους χρόνια, τα παιδιά έχουν δει περίπου 18.000 τηλεοπτικές δολοφονίες και 200.000 τηλεοπτικές πράξεις βίας.

Η εκδήλωση με θέμα την σχέση παιδιών και τηλεόρασης έγινε στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, με πρωτοβουλία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών.

Παρουσιάστηκε μάλιστα η δουλειά του Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης που έχει δημιουργηθεί από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έχει επεκταθεί σε πολλά σχολεία της χώρας.

Στόχος του Δικτύου είναι να κάνει τη σχέση μαθητή - τηλεόρασης πιο εποικοδομητική και κριτική.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν διαφημιστικά σποτάκια, ακόμη και δελτία ειδήσεων, που δημιούργησαν μαθητές με την βοήθεια των δασκάλων τους.

Η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, βράβευσε τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό με τίτλο «Ποια Τηλεόραση θέλουμε», ενώ στην ομιλία της αναφέρθηκε στην ανάγκη να αντιμετωπίζουν τα παιδιά ως ώριμοι πολίτες την τηλεόραση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...