Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Eνημερωτική ημερίδα:"Νέοι και αλκοόλ.Όχι στις εξαρτήσεις"

Το Κέντρο για την UNESCO στην Ελλάδα (Center for UNESCO in Greece) σε συνεργασία με το Δήμο Βούλας υλοποιεί Ημερίδα στη Βούλα, με θέμα: «ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ» στις 6 Δεκεμβρίου 2010, και ώρα 6.00 – 8.30μ.μ., στην Αίθουσα «ΙΩΝΙΑ», Κ. Καραμανλή 18.νΗ Ημερίδα αυτή με επίκεντρο τους νέους/νέες της περιοχής, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων).

Κεντρικός άξονας της Εκδήλωσης είναι η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση... των δημοτών για το φλέγον ζήτημα του αλκοολισμού των νέων, προκειμένου να τονισθεί ο ρόλος και η σημασία της πρόληψης καθώς και της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων (Το.ΣΥΝ., Σύλλογοι, Οργανώσεις, εκπαιδευτική, επιστημονική κοινότητα, κ.α) με την τοπική κοινωνία για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

Την Ημερίδα θα προσφωνήσουν ο Δήμαρχος Βούλας κ. Γεώργιος Μάντεσης και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου για την UNESCO στην Ελλάδα, Δρ Όλγα Μπόμπολα. Την Εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και άλλοι Επίσημοι καθώς και Εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων και Συλλόγων.

Στην έναρξη, θα παρουσιαστεί το εγκεκριμένο Πρόγραμμα του Κέντρου, με θέμα: «ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ» από την κα. Δήμητρα Δεληκωστοπούλου, Σύμβουλο Επικοινωνίας.

Εισηγητές της Εκδήλωσης θα είναι: οι κ.κ. Αικατερίνη Παύλου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος με θέμα: «Ψυχολογικά αίτια του αλκοολισμού των νέων – Ο ρόλος της οικογένειας στην αντιμετώπιση», Δημήτριος Υφαντής, Κοινωνιολόγος, Μονάδα Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, «Προληπτικές κινήσεις για τις εξαρτήσεις από ουσίες», Αγγελική Βεργή, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Μονάδα Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, «Πορεία προς την απεξάρτηση – Παρουσίαση περιστατικού: Η ιστορία της Εύας», Φώτης Μπόμπολας, Οικονομολόγος – Επικοινωνιολόγος, «Παγκόσμια κρίση ζωής 2010: Η ευκαιρία για προσωπική υπέρβαση, ενσωμάτωση και αλληλεγγύη για ένα καλύτερο μέλλον».

Το αναλυτικό πρόγραμμα: http://twitpic.com/3cgr79/full
Η αφίσα της ημερίδας: http://twitpic.com/3cgs37

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...