Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Καμία Εστία να μην κλείσει!


Oι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Εστιών πανελλαδικά, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια...
στο τσάκισμα της φοιτητικής μέριμνας, την ιδιωτικοποίηση και το κλείσιμο των Εστιών, που πετάνε στο δρόμο 7500 φοιτητές και 5000 μαθητές προς όφελος των κεφαλαιοκρατών.

Για άλλη μια φορά απέναντι μας βρήκαμε την αστυνομία και τους ανεύθυνους- υπεύθυνους της κυβέρνησης, οι οποίοι μας εμπαίζουν απαντώντας στα συγκεκριμένα αιτήματα μας με γενικόλογες τοποθετήσεις. Αυτή τη στιγμή πάνω από 100 άτομα βρισκόμαστε έξω από το γραφείο του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, περιμένοντας μια σαφή απάντηση για το μέλλον μας.

Απέναντι στο νέο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, το οποίο επιβάλλει η κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, απαιτούμε δημόσια και δωρεάν σίτιση- στέγαση- παιδεία. Καμία Εστία να μην κλείσει, ανέγερση νέων Εστιών και συντήρηση των ήδη υπαρχουσών. Εισδοχή και διαμονή με βάση κοινωνικοοικονομικά και όχι με ανταποδοτικά (ακαδημαϊκά- ιδιωτικοοικονομικά) κριτήρια. Δημόσιο- μόνιμο και επαρκές προσωπικό και δημιουργία ενός ενιαίου- δημοσίου φορέα διαχείρισης της φοιτητικής μέριμνας που θα χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα ελέγχεται από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά σωματεία.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΣΤΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΕΕΜΠ( ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ), ΦΕΠΑ (ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ), ΦΕΑ (ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ), ΝΕΕΜΠ (ΝΕΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ), ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΠΑΙΤΕ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΣΤΙΩΝ ΑΠΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...