Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Φθηνές διακοπές για ...ευρωπαίους φοιτητές

Ευκαιρίες για φτηνές καλοκαιρινές διακοπές σε ένα διευρυμένο δίκτυο ξενοδοχείων και κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα, δίνει η κατοχή της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων.


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γ. Λιβανού και την άμεση ανταπόκριση του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γ. Τσακίρη, ήδη έγιναν οι πρώτες σχετικές συμφωνίες με μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου (αριθμεί 9.600 συνεργαζόμενα μέλη).

Έτσι, πολλά μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου προχώρησαν ήδη στη σύναψη συνεργασίας με το σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, προσφέροντας εκπτώσεις στους κατόχους της Κάρτας που θα επιλέξουν τα καταλύματά τους για τις διακοπές τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι 5 εκατομμύρια κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας, στην Ελλάδα και άλλες 37 χώρες της Ευρώπης, θα μπορέσουν να επιλέξουν φθηνές διακοπές στη χώρα μας μέσα από ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργατών.

Οι χρήστες της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων μπορούν να ενημερώνονται για τις εκπτώσεις και τα προνόμια της Κάρτας στην ιστοσελίδα: www.europeanyouthcard.gr, όπου αναρτάται και ο εκπτωτικός κατάλογος με τα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ που έχουν συμβληθεί με το πρόγραμμα.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων αποτελεί ένα εργαλείο συνεργασίας των χωρών της Ευρώπης που υποβοηθεί την κινητικότητα και τη συμμετοχή των νέων. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα χειρίζεται η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Πρόκειται για μία εύχρηστη ατομική κάρτα, που απευθύνεται σε όλους τους νέους από 13-30 ετών (μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, νέοι άνεργοι) και προσφέρει στους κατόχους της, εκπτώσεις στην Ελλάδα, καθώς και σε 37 χώρες στο εξωτερικό.

Ο στόχος του προγράμματος είναι, η κάρτα να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στη διαδικασία της αυτονόμησής των νέων, καθώς και να τονώσει την κινητικότητα τους μεταξύ των 38 χωρών μελών που συμμετέχουν σ΄αυτό.

Η ευρωπαϊκή κάρτα χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 5 εκατομμύρια κατόχους σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος που περιλαμβάνει περισσότερες από 100.000 προσφορές σε τομείς όπως: Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Μεταφορές, Βιβλιοπωλεία, αλλά και σε τουριστικές και άλλες υπηρεσίες.
Στην Ελλάδα, τα ενεργά μέλη της αγγίζουν τα 20.000. Η κάρτα κοστίζει 10 ευρώ και έχει ισχύ για 1 χρόνο.

Για την έκδοση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων ενημερωθείτε στις ιστοσελίδες:
www.neagenia.gr, και www.europeanyouthcard.gr, καθώς και στα τηλέφωνα: 210 2599444, 210 2599422.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...