Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Το Ποδήλατο στη Ζωή μας στο Καρπενήσι την Κυριακή

Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο υλοποίησης του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, βελτίωση της καθημερινότητας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας» του Υπουργείου Υγείας, υποδέχεται την εφαρμογή της πιλοτικής δράσης «Το ποδήλατο στη ζωή μας», που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση των πολιτών και τη γνωριμία τους με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την εμπειρία της ήπιας σωματικής άσκησης.

Η δράση αυτή, δε στοχεύει μόνο στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά προωθεί και την ανάπτυξη τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ικανών για την τόνωση της οικονομίας . Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρέχει, σε πιλοτικό στάδιο, ποδήλατα που φέρουν ειδική σήμανση, σε ορισμένους Δήμους της χώρας μας, μεταξύ άλλων και στο Δήμο Καρπενησίου.

Οι Δήμοι με τη σειρά τους, γίνονται φορείς διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ποδηλάτων, διατηρώντας την υποχρέωση της φύλαξης και συντήρησης του εξοπλισμού.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, ο Δήμος Καρπενησίου καλεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση παραλαβής των ποδηλάτων.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας θα ετοιμάσει για όλους τους παραβρισκόμενους παραδοσιακά εδέσματα, έτσι ώστε να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα της Ευρυτανίας, μιας και ο φορέας υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσεις είναι η Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Καθένας μπορεί να έρθει με το δικό του ποδήλατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...