Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΝ στο Γουδή: «Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!»

Flags of Coalition of the Radical Left support...Image via Wikipedia
Στο άλσος Γουδή ξεκίνησε το φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΝ 2011, στα πλαίσια του οποίου την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
 
Το φεστιβάλ με κεντρικό σύνθημα «Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!», θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Την ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα θα μεταδώσει απευθείας η ΕΤ1, ενώ θα χαιρετίσουν η αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Κ.Κ. Ισπανίας) Maite Mola και ο Γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας Συνασπισμού Νάσος Ηλιόπουλος.
Στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για την αριστερά, τα κινήματα και το πολιτισμό στα χρόνια της κρίσης και του Μνημονίου. Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, βιντεοπροβολές,«Επετειακή» έκθεση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, καθώς και έκθεση φωτογραφίας από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοίζου. Οι πόρτες του Φεστιβάλ ανοίγουν κάθε μέρα στις 6.00 μ.μ ενώ το κόστος του εισιτηρίου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, 6 Ευρώ ανά ημέρα και 15 Ευρώ το τριήμερο.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

  Σάββατο 1 Οκτωβρίου
7:30 μ.μ.: Θέμα: ΕΑΜ, οργανώνοντας την αντίσταση, τη ζωή, την αλληλεγγύη. Θα μιλήσουν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης: Βακαλοπούλου Μπέτυ, Γλέζος Μανώλης, Ζαμάνος Στέλιος και ο ιστορικός Παπαστράτης Προκόπης.
Συναυλίες: Κεντρική Σκηνή: Ηλίας Βαμβακούσης, Mode Plagal, Γιάννης Χαρούλης, Λαϊκό Πάλκο: Αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι με τη Νατάσσα Παπαδοπούλου, ρεμπέτικα και λαϊκά με τους Απόντες.
Θεατρική Παράσταση: "Larco Project". Η παράσταση βασίζεται σε δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ε" της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπία" και αναφέρεται στην ιστορία του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, γραμμένη από τη δημοσιογράφο της εφημερίδας Ντίνα Δασκαλοπούλου. Σύνθεση κειμένων, δραματουργία, σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου
8 μ.μ.: Χαιρετισμός της αντιπροέδρου του ΚΕΑ (Κ.Κ. Ισπανίας) Μαϊτέ Μόλα, Χαιρετισμός του γραμματέα του Κ.Σ. της Νεολαίας Συνασπισμού Νάσου Ηλιόπουλου, ομιλία του προέδρου του Συνασπισμού και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Συναυλίες: Κεντρική Σκηνή: Ισμήνη Πεπέ, αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη, Λαϊκό Πάλκο: παράσταση κρουστών με την μπάντα του Ν. Τουλιάτου, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και τον Μάρκο Βαμβακάρη.

Φέτος στο Φεστιβάλ -σε συνεργασία με την ιστοσελίδα rednotebook- θα υπάρχει ειδικός χώρος για το Διαδίκτυο, με τη συμμετοχή εναλλακτικών ειδησεογραφικών πόρταλ, ηλεκτρονικών περιοδικών, σελίδων διαδικτυακού ραδιοφώνου και τηλεόρασης, ατομικών και ομαδικών ιστολογίων. Στον χώρο του Διαδικτύου θα γίνουν ειδικές συζητήσεις και προβολές. Αναλυτικότερα, την Παρασκευή στις 8 μ.μ. θα γίνει συζήτηση με θέμα: "Ψηφιακή καταστολή και δικαιώματα στο Διαδίκτυο: περιοριστικά μέτρα και τρόποι προστασίας των χρηστών" και ομιλητές: Μιχάλης Παναγιωτάκης, μπλογκ Ηistologion, Αντώνης Μπρούμας, νομικός, Jaquou Utopie, μπλογκ Παραλληλογράφος. Προβολή βίντεο: «Αγανακτισμένοι» της Ευρώπης. Το Σάββατο 8 μ.μ., θέμα: "Από την εφημερίδα στο Διαδίκτυο: η μάχη για την ιδεολογική ηγεμονία μετά το 'τέλος' των εφημερίδων" ομιλητές: Νίκος Φίλης, διευθυντής της «Αυγής», Θόδωρος Μιχόπουλος, αρχισυντάκτης δελτίου ΝΕΤ, Κατερίνα Κιτίδη, ομάδα Debtocracy, εφημερίδα "Πριν", Γαλαξιάρχης, Radiobubble, Πότμος, OMNIA TV και προβολή βίντεο: Στιγμιότυπα από την αραβική Άνοιξη. Τέλος, την Κυριακή στις 8 μ.μ. θα γίνει συζήτηση με θέμα "η πρόκληση της συνεργασίας", με συντελεστές αριστερών ιστοσελίδων και μπλόγκερ και προβολή βίντεο: Αντιμετωπίζοντας τον εθνικισμό και τον ρατσισμό στο Διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα: http://nsynfestival.blogspot.com/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...