Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Νέοι ΔΗΜ. ΑΡ: Επιδιώκουν συνεργασία με νέους ΑΡΜΑτος ΠΟΛΙΤΩΝ και Οικολόγους

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πανελλαδική σύσκεψη των νέων της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ την Παρασκευή 8/7, όπου εγκρίθηκε η εισήγηση του Δ. Αθηνάκη (μέλος της γραμματείας νέων της ΔΗΜ.ΑΡ.)

H εισήγηση ανέφερε μεταξύ άλλων:
Οι Νέες και οι Νέοι της ΔΗΜΑΡ πιστεύουν ότι η νεολαία είναι μοιραία ταυτισμένη με την άνοιξη, την αναγέννηση και την αλλαγή, με την αμφισβήτηση και την εξέγερση, με το νέο και το ζωηρό. Οι νέοι αντικατοπτρίζουν και προβάλλουν στο παρόν το συμβόλαιο μιας κοινωνίας με το μέλλον, ενώ παραμένουν φυσικοί θεματοφύλακες της εικόνας του παρελθόντος. Καλούμε τους νέους να χειραφετηθούν και να αποκαθηλώσουν αυθεντίες. Για μας, σύγχρονη πολιτική για τη νεολαία σημαίνει, τελικά, να διακρίνει εγκαίρως και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ιδιαιτερότητες που συνθέτουν, μέσα στις υφιστάμενες συνθήκες καπιταλισμού, το πλαίσιο στο οποίο διαβιούν οι νέοι άνθρωποι.

Επιγραμματικά, αναφέρουμε τις δράσεις μας από το συνέδριο μέχρι σήμερα:

· Στις φοιτητικές εκλογές, συγκροτήσαμε τις βασικές μας θέσεις γι’ αυτές.
· Συμμετείχαμε ενεργά και με παρεμβάσεις στο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, γνωστό και ως Legalize it.
· Συμμετείχαμε, ακόμη πιο ενεργά, στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ή, αλλιώς, Gay Pride.
· Διοργανώσαμε και συμμετείχαμε σε διαμαρτυρία έξω από τη Marfin, στη Σταδίου, για τα θύματα της βίας, με βάση την ανυποχώρητη καταστατική μας αρχή πως καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται
· Στήσαμε και λειτουργούμε, με επιτυχία, το blog μας (aristerok), όπου, σχεδόν καθημερινά, ανανεώνεται και όπου δημιουργούνται και αναζωπυρώνονται συζητήσεις.
· Συμμετέχουμε σε τομείς του κόμματος, προσπαθώντας να δώσουμε το στίγμα μας κάθε φορά.
· Στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Αθήνα, έγιναν συναντήσεις με νέους και νέες, προκειμένου να ενημερωθούν για το πολιτικά μήνυμα που φέρνουμε.

Το επόμενο διάστημα, έχουμε προγραμματίσει τα εξής:
· Τη δημιουργία ενός δικού μας web-radio, με αποκλειστική ―πολιτική και οργανωτική― ευθύνη των νέων.
· Διερεύνηση για μονοήμερη γιορτή νεολαίας στην Αθήνα.
· Συνέχιση των παρεμβάσεών μας στον δημόσιο χώρο, είτε με τη φυσική μας παρουσία είτε με άρθρα, κείμενα, δελτία τύπου, αναλύσεις.
· Διερεύνηση δυνατοτήτων για τη συγκρότηση ανεξάρτητου φοιτητικού σχήματος ― έξω από τις υπάρχουσες φοιτητικές παρατάξεις. Επαφές με νέους από το Άρμα Πολιτών και τους Οικολόγους-Πράσινους και νέα συζήτηση στη Συντονιστική Επιτροπή.

· Η 6μελής Γραμματεία πρότεινε τη διατήρηση της παρούσας δομής της νεολαίας, επειδή ακριβώς έχει περάσει λίγο διάστημα από τη συγκρότησή της κι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Ωστόσο, πρότεινε τη διεύρυνση της 6μελούς Γραμματείας και τη διεύρυνση της 21μελούς Συντονιστικής. Αυτή η πρόταση σκοπό έχει την οργανωτική αλλά, κυρίως, τη οργανωτική ενίσχυση και παρουσία στον δημόσιο χώρο.

Συγκεκριμένα η Συντονιστική Επιτροπή συμπληρώθηκε από τους: Αυγερόπουλο Κώστα, Γιαλυψό Θεοφάνη, Κυριτσάκα Γρηγόρη, Μελά Χριστίνα και Μυτιληναίο Βαγγέλη. Η Γραμματεία διευρύνθηκε με τους Αγγελίδη Θάνο, Αποστολίδη Γιώργο, Κυριτσάκα Γρηγόρη, Μελά Χριστίνα και Παλαμίδη Αλέξανδρο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...