Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ν. ΔΗΜ.ΑΡ: "Το πρόβλημα των ναρκωτικών αφορά όλους μας".

"Το πρόβλημα των ναρκωτικών αφορά όλους μας. Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Εν μέσω κρίσης, η πολιτεία δεν πρέπει να θεωρήσει ότι αποτελεί δεύτερης διαλογής πρόβλημα. Είναι χρέος της κυβέρνησης να μεριμνήσει για την αναγκαία χρηματοδότηση των θεραπευτικών προγραμμάτων και των υπηρεσιών επανένταξης, για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση της λειτουργίας τους, για την καλύτερη και πιο σύντομη πρόσβαση των εξαρτημένων σε αυτά".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και επισημαίνεται ότι:

"Oι νέοι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θεωρούν απαραίτητη την περαιτέρω ανάπτυξη δράσεων και υπηρεσιών που να συμβάλλουν στην πρόληψη, στη θεραπεία και στην κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων. Μείζονος σημασίας βήματα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελούν η αποποινικοποίηση του χρήστη και η στήριξη των προγραμμάτων αποκέντρωσης των μονάδων θεραπείας και υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ. Είναι χρέος της κοινωνίας, χρέος όλων μας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να δείξουμε αλληλεγγύη και ανθρωπιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...