Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Aνακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝ

Το σημερινό αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών αποτελεί μία μεγάλη ήττα της κυβερνητικής ΠΑΣΠ.
Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΠΑΣΠ διαφήμιζε την επερχόμενη άνοδο της ως μία ανατροπή στο εσωτερικό των σχολών που θα αποτελούσε και την καλύτερη μορφή συναίνεσης στο κυβερνητικό έργο.
Παράλληλα έκανε ότι περνάει από το χέρι της ώστε οι εκλογές να γίνουν σε άδειες σχολές, κοντά στην εξεταστική και χωρίς ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες.
Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν το ναυάγιο του συγκεκριμένου σχεδίου και ως προς τα ποσοστά της ΠΑΣΠ και ως προς την συμμετοχή που διατηρήθηκε στα περσινά επίπεδα.
Η ΔΑΠ για άλλη μια φορά ακολούθησε ακραίες αντιδημοκρατικές πρακτικές στην προσπάθεια της να εμφανίσει υψηλά ποσοστά.
Μόνο στην Αθήνα, χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο αποκλεισμός του ψηφοδελτίου της Αριστερής Ενότητας από τον φοιτητικό σύλλογο ΤΕΦΑΑ και η νοθεία στο Οικονομικό της Νομικής.
Η ΠΚΣ εμφανίζει μείωση των δυνάμεων της.
Η πολιτική διάσπασης των φοιτητικών συλλόγων, μέσω του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, και η στάση της στο εσωτερικό των γενικών συνελεύσεων με τις συνεχείς αποχωρήσεις, περισσότερο βοήθησε στην απαξίωση των φοιτητικών συλλόγων παρά την αντιπάλεψε.
Το γεγονός ότι η Αριστερή Ενότητα, όχι απλά διατήρησε τις δυνάμεις της μέσα σε ένα πολύ δύσκολο κλίμα, αλλά σε πολλούς συλλόγους εμφανίζει σημαντική άνοδο, αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.
Το γραφείο τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού 18/5/201

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...