Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και Α΄ Τοσίτσειο Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης νικητές σε Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τελετές απονομής των βραβείων του Πανελλαδικού Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece, με την υποστήριξη της HP. Η πρώτη εκδήλωση για τη βράβευση των νικητών από το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και το Α΄ Τοσίτσειο Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της HP στην Αθήνα, ενώ σε ξεχωριστή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη απονεμήθηκαν τα βραβεία στους νικητές από το 5ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Η προαναφερθείσα εταιρία υποστήριξε τον πρώτο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας του διεθνούς εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement-Young Enterprise (JA-YE) στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και απευθυνόταν σε μαθητές από γυμνάσια και λύκεια όλης τη χώρας. Οι μαθητές αξιοποίησαν τεχνολογίες της HP και την καθοδήγηση των στελεχών-εθελοντών της εταιρείας για να αναπτύξουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σενάρια. Σκοπός ήταν τα σενάρια να απαντούν σε κοινωνικές προκλήσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, του περιβάλλοντος, της τεχνολογίας, της ανέχειας, της οικονομικής ανάπτυξης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων ή της ενέργειας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται ήδη σε πολλές χώρες του εξωτερικού με σκοπό η μετάδοση απαραίτητων δεξιοτήτων σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με διαδραστικό και ουσιαστικό τρόπο. Πάνω από 200 εργαζόμενοι της HP έχουν υποστηρίξει το πρόγραμμα τα τελευταία δύο χρόνια, εκπαιδεύοντας συνολικά περισσότερους από 30.000 μαθητές 1.000 σχολείων, σε 13 χώρες του κόσμου.

Με την ευκαιρία της τελετής απονομής των βραβείων η κ. Αντιγόνη Ζήκου, marketing manager της εταιρίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε: «Στην HP είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε τις κορυφαίες τεχνολογίες μας και την άρτια τεχνογνωσία των ανθρώπων μας για να ενθαρρύνουμε τους νέους να αναπτύξουν επιχειρήσεις με κοινωνικά ωφέλη. Η παγκόσμια συνεργασία της HP με το Junior Achievement – Youth Enterprise αποδεικνύει στην πράξη τη συνεχή δέσμευσή μας για καινοτομία ενώ προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές να έρθουν σε επαφή με την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων». «Το να βλέπουμε νέους ανθρώπους – το μέλλον της χώρας – να έρχονται στα γραφεία μας για να βραβευτούν για τις καινοτόμες και κοινωφελείς ιδέες τους αποτελεί για εμάς τη μεγαλύτερη αντάμοιβη», συμπλήρωσε η κ. Ζήκου.

Νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 400 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αναδείχτηκε η ομάδα Green Cheap Meals από το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού. Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η ομάδα Light in the Night από το 5ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, ενώ το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα House of Creation από το Α΄ Τοσίτσειο Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης.

Στη συνέχεια, η νικήτρια ομάδα θα αναπτύξει περαιτέρω την ιδέα της και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό, μαζί με τις νικήτριες ομάδες από άλλες 18 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...