Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Συνάντηση της Νεολαίας της ΔΗΜΑΡ με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ


Η ουσιοεξάρτηση είναι ένα εξαιρετικά πολυσύνθετο φαινόμενο με σοβαρότατες  κοινωνικές αλλά και οικονομικές  προεκτάσεις. Είναι απαραίτητη η  συνεχής δραστηριοποίηση στο  θέμα της καλύτερης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για το μείζον αυτό πρόβλημα, που συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις τόσο γενικά, αλλά και στη νεολαία ειδικότερα.Το δικαίωμα στην απεξάρτηση και τη θεραπεία είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ασθενή και η επιλογή από τον ασθενή της θεραπευτικής μεθόδου που του ταιριάζει είναι ανθρώπινο δικαίωμα που δεν μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση . 

Υποστηρίζουμε τα δημόσια και δωρεάν προγράμματα απεξάρτησης και  ζητάμε τον πλουραλισμό των θεραπευτικών μεθόδων και την ενίσχυση των νοσοκομειακών δομών, αντιτιθέμενοι στη μείωση κονδυλίων που πλήττει έναν πολύ ευαίσθητο νεανικό πληθυσμό και τις οικογένειές τους.

Αντιπροσωπεία της  Νεολαίας της  ΔΗΜΑΡ μαζί με τη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα,  συναντήθηκε  με εκπροσώπους των εργαζομένων  του ΚΕΘΕΑ και με απεξαρτημένους χρήστες στα πλαίσια ενημέρωσης για τα προγράμματα της κοινότητας αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με μεγαλύτερο την περικοπή των κονδυλίων αλλά και των μισθών των εργαζομένων.

Η Νεολαία της ΔΗΜΑΡ δεσμεύτηκε να προωθήσει τα προβλήματα του ΚΕΘΕΑ  στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του  κόμματος.

Στον πυρήνα όλων των σύγχρονων  επιστημονικών προσεγγίσεων βρίσκεται η αντιμετώπιση του χρήστη ως ασθενούς. Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο, η νεολαία της ΔΗΜΑΡ θεωρεί απαραίτητη την περαιτέρω ανάπτυξη δράσεων και υπηρεσιών που να συμβάλλουν στην πρόληψη, στη θεραπεία με δυνατότητα επιλογής από ολόκληρη την σύγχρονη θεραπευτική γκάμα και στην κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...