Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Νικολόπουλος : «Μαζί ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις του Ελληνισμού»

Μία νεανική συγκέντρωση ξεχωριστή  πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα  με αφορμή τα πολιτικά «γενέθλια» του Ινστιτούτου Πολιτικού Διαλόγου Νέων («Ιν.Πο.Δι.Ν.»).

Για τα 10 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας  των πολιτικών σεμιναρίων και  των οργανωμένων θεματικών συζητήσεων, είχαν επίσημο προσκεκλημένο  τον συντονιστή του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκο Νικολόπουλο, προκειμένου να εισηγηθεί το θέμα: «Η πρόταση του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος για μια μεγάλη πολιτική και εκλογική συμμαχία των δυνάμεων του δημοκρατικού ΄΄τόξου΄΄».

Ο Βουλευτής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Δρ. Παναγιώτη Δειμέζη, που τον προλόγισε με θερμούς και επαινετικούς λόγους στην συνέχεια συνεχάρη τις νέες  και τους νέους επιστήμονες για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην ανάπτυξη του δημοκρατικού διαλόγου, που αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας και στην αξία της ανταλλαγής απόψεων για την αναζήτηση της βέλτιστης λύσης και την χάραξη μίας νέας πορείας, παρουσιάζοντας μερικά εκ των πιο χαρακτηριστικών συμπερασμάτων που προέκυψαν μέσα από την σύνθεση των προτάσεων..

Στην εισήγηση του ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

«Οι τραγικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην χώρα μας είναι γνωστές και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε αυτές. Έχοντας κατά νου τον τελικό στόχο, δηλαδή την έξοδο της χώρας από την κρίση και την εξασφάλιση ότι δεν θα ξαναυπάρξουν προϋποθέσεις και συνθήκες τέτοιες  για να οδηγηθούμε πάλι σε μία παρόμοια κατάσταση, εμείς ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα, πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε  άμεσα σε μία συνεργασία πολιτική και εκλογική, σε μία δημοκρατική πανστρατιά μαζί με όλους εκείνους που αποτελούν τις πατριωτικές δυνάμεις του Ελληνισμού.

Σε αυτή την νέα αφετηρία πρέπει να προσέλθουμε, χωρίς κομματικές  υστεροβουλίες και εγωισμούς χωρίς παρωπίδες και ιδεοληψίες που βάζουν φραγμούς στις αναγκαίες πλατιές και μεγάλες πολιτικές συμμαχίες.

Να πάμε όλοι μαζί με όλους εκείνους που αναγνωρίζουν τα λάθη και τις αμαρτίες του παρελθόντος. Μαζί με τις επιμέρους διαφωνίες τους που υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά που μπορούν να υποχωρήσουν, για να συζητηθούν αργότερα.

Μαζί με εκείνους που πιστεύουν, ότι προέχει να δημιουργήσουμε μία συνισταμένη των δυνάμεων εκείνων που εξακολουθούν να διατηρούν τις αρχές και τα πιστεύω τους….

Εμείς τώρα στα ΔΥΣΚΟΛΑ πρέπει να δημιουργήσουμε ένα  ευρύχωρο πολιτικοκοινωνικό μέτωπο.

Για εκείνους, που μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν στην πολιτική συνεργασία όλων των πατριωτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, με στόχο να μπει φρένο στην οικονομική και κοινωνική λαίλαπα εις βάρους της χώρας και του λαού.

Για εκείνους, που μπορούν να παλέψουν για την απαγκίστρωση από τις αγκυλώσεις του χτες.

 Για εκείνους, που δεν επιδιώκουν μία ευκαιριακή σύμπραξη,  που μπορεί απλά να «σώσει το τομάρι τους»….

Για εκείνους, που θέλουν και μπορούν να σηκώσουν το βάρος μαζί με όλους τους Έλληνες για τους Έλληνες και όχι για τους ξένους δανειστές, τώρα εδώ στα δύσκολα…

Αυτή η μεγάλη πατριωτική συμμαχία πρέπει να γίνει άμεσα και όσο περισσότεροι  συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, τόσο λιγότερο το κόστος θα πληρώσουμε και τόσο πιο σύντομα θα πετύχουμε την αλλαγή της εθνικής στρατηγικής.

Θα την επιτύχουμε όμως χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο που έχουμε στην διάθεση μας. Θα την επιτύχουμε ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξουμε ως χώρα βασικές στρατηγικές επιλογές.

Αυτή την συνεργασία την πιστεύουμε και την προτείνουμε όλοι οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ  της Ελλάδος, ως την απολύτως αναγκαία για την πατρίδα εκκίνηση δημιουργίας ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου.

Αυτή την μεγάλη εθνική συμμαχία καλούμεθα να πλαισιώσουμε, κρατώντας ο καθένας πολιτικός, κομματικός, κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας  την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, χαράσσοντας όμως από κοινού μία ενιαία εθνική στρατηγική, που από παράλληλους διακριτούς  και διαφορετικούς ρόλους να μπορέσουμε με την βοήθεια του Θεού και του λαού μα την πραγματώσουμε».

Στο δεύτερο μέρος της  εκδήλωσης το βήμα παραχωρήθηκε στους νεολαίους, οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί της εισηγήσεως του Νίκου Νικολόπουλου, ενώ ανέπτυξαν και άλλες εναλλακτικές προτάσεις επί του ζητήματος της «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ».

Την εκδήλωση είχε προγραμματισθεί να κλείσουν με ολιγόλεπτες τοποθετήσεις τα μέλη του προεδρείου του Ινστιτούτου Νέων, καθώς επίσης και τα μέλη της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΧΡΙΣΤΙΑΝΔΟΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  (Χ.Ε.Ν.)  ΕΛΛΑΔΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...