Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Άννας Διαμαντοπούλου με φοιτητικές παρατάξεις

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΑΣΠ ΤΕΙ είχε σήμερα, Τετάρτη, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ επίκειται συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά και του κινήματος «Ανοιχτά Πανεπιστήμια».«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή την κρίσιμη εποχή, είναι ανάσα και ελπίδα, το ότι οι φοιτητές, από όπου και αν προέρχονται και από όλες τις οργανώσεις τις οποίες εκφράζουν, αποφάσισαν, με δική τους πρωτοβουλία, με δικές τους προτάσεις, να ανοίξουν το διάλογο για την αναδιοργάνωση του φοιτητικού κινήματος στη χώρα», δήλωσε στο τέλος της συντάντησης η κ. Διαμαντοπούλου.
Και πρόσθεσε: «Μετά από πάρα πολλά χρόνια χωρίς όργανα και οργανωμένες εκφράσεις, οι ίδιοι οι φοιτητές αρχίζουν το διάλογο για να καταθέσουν μια πρόταση συνολικά, ώστε να υπάρχει στη χώρα μας ενιαία έκφραση του φοιτητικού κινήματος. Το έχει ανάγκη η Ελλάδα, η νέα γενιά, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».
Η συνάντηση με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα μετά από αίτημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ η συνάντηση με εκπροσώπους του κινήματος «Ανοιχτά Πανεπιστήμια» θα πραγματοποιηθεί αύριο.
Η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στο θέμα της συγχώνευσης τμημάτων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επεσήμανε ότι «προχωράει η υλοποίηση του νέου νόμου σε όλα τα επίπεδα».
Σε ερώτηση σχετική με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη συγκεκριμένη συγκυρία η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε: «Τοποθετήθηκα στο υπουργικό συμβούλιο ως όφειλα. Σήμερα ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συνάντηση με τους G20. Επιμένω και υπογραμμίζω, όπως έχω κάνει σε όλη την πολιτική μου διαδρομή, ότι μείζον διακύβευμα για τη χώρα είναι να διασφαλίζονται κάθε στιγμή η ευρωπαϊκή συμμαχία και η ευρωπαϊκή της προοπτική. Είναι μείζον διακύβευμα της εποχής και της στιγμής».
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...