Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Επιπλέον 2.500 δωμάτια παραδίδονται σε δικαιούχους φοιτητές

Δυόμισι χιλιάδες επί πλέον δωμάτια παραδίδονται στους δικαιούχους φοιτητές στις εστίες της χώρας, ύστερα από τον εξορθολογισμό του συστήματος, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία επισκέφθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.
Η υπουργός τόνισε ότι τα δωμάτια πλέον θα λαμβάνουν αυτοί οι φοιτητές που τα δικαιούνται και οι οποίοι συμπληρώνουν τα κοινωνικά κριτήρια που απαιτούνται.
Τα επί πλέον δωμάτια που παραδίδονται στους δικαιούχους, προέκυψαν από το “ξεκαθάρισμα” της κατάστασης καθώς είναι γνωστό ότι πολλά δωμάτια κατείχαν φοιτητές για πολλά χρόνια, ενώ είχε παρατηρηθεί και το φαινόμενο της υπενοικίασης.
Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας εκπονεί επιχειρησιακό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε στα κέντρα των πόλεων να λειτουργήσουν ως εστίες ακόμη και διαμερίσματα.
Συγχρόνως όμως αλλάζει και το καθεστώς σίτισης, αφού από φέτος οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα πλήρους σίτισης (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) με πλήρες μενού.
Μέχρι τώρα η παρεχόμενη σίτιση ήταν ένα γεύμα και ένα δείπνο χωρίς δυνατότητα επιλογής.
Στις φοιτητικές-σπουδαστικές εστίες που διαχειρίζεται το ΕΙΝ διαμένουν συνολικά περίπου 8.000 φοιτητές-σπουδαστές.
Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 υπεβλήθησαν 1.854 νέες αιτήσεις πρωτοετών και παλαιών ετών εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι 1.844.
Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2010-11 έχουν κατατεθεί 1.458 αιτήσεις παλαιών ετών και αναμένονται οι αιτήσεις των πρωτοετών.
Η αναμενόμενη διαθεσιμότητα κλινών μετά τις ενέργειες αυτές από την πλευρά της διοίκησης θα είναι της τάξεως των 2.150 θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...