Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η Microsoft δημιουργεί ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους σε όλο τον κόσμο

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε στις 20 Σεπτεμβρίου μια νέα διεθνή πρωτοβουλία, το Microsoft YouthSpark (http://www.microsoft.com/youthspark), που έχει ως στόχο να δημιουργήσει σε ορίζοντα τριετίας ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους σε περισσότερες από 100 χώρες. Με την πρωτοβουλία αυτή, η οποία συμπεριλαμβάνει καινούριες ή ανανεωμένες δράσεις κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας, και όχι μόνο, η Microsoft φιλοδοξεί να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους, προσφέροντάς τους μεγαλύτερες ευκαιρίες σε επίπεδο εκπαίδευσης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Μέσω του Microsoft YouthSpark, η εταιρία θα διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων της σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο που θέτουν στον πυρήνα των δράσεών τους τούς νέους. Επιπλέον, το Microsoft YouthSpark θα περιλαμβάνει το Office 365 για την εκπαίδευση, προσφέροντας δωρεάν εργαλεία τεχνολογίας για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την ενίσχυση της μάθησης και της συνεργασίας, καθώς και Skype για τη σχολική αίθουσα, μια δωρεάν διεθνή κοινότητα για τους εκπαιδευτικούς μέσα από την οποία μπορούν να συνδέουν μεταξύ τους μαθητές από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Microsoft ξεκινάει επίσης μια σειρά από νέα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης:

- Το “Give for Youth” (www.giveforyouth.org) αποτελεί ένα διεθνές marketplace, που εστιάζει στην εύρεση χρηματοδότησης για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αναπτύσσουν προγράμματα για την υποστήριξη των νέων σε όλο τον κόσμο

- Το “Microsoft YouthSpark Hub” (http://www.microsoft.com/youthsparkhub) είναι ένας διαδικτυακός χώρος μέσα στον οποίο το κοινό μπορεί να αναζητήσει και να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες, τα προγράμματα και τις πηγές που αφορούν στους νέους και παρέχονται από τη Microsoft και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρία

- Το “Microsoft Innovate for Good” (https://www.innovate4good.org/) αποτελεί μια διεθνή διαδικτυακή κοινότητα που επιτρέπει στους νέους να συνεργάζονται, να εμπνέονται και να αλληλο-υποστηρίζονται, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία προκειμένου να βοηθήσουν τις κοινότητές τους.

Με αφορμή την έναρξη της νέας αυτής πρωτοβουλίας, ο Steve Ballmer, CEO της Microsoft Corp. δήλωσε «Μέσω του Microsoft YouthSpark δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε 300 εκατομμύρια νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, εστιάζοντας τις δράσεις μας σε επίπεδο Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά και άλλους πόρους της εταιρίας, στο να προσφέρουμε στους νέους ανθρώπους ευκαιρίες στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Πιστεύουμε ότι μέσω των συνεργασιών μας, μπορούμε να βοηθήσουμε τους νέους να αλλάξουν τον κόσμο τους και έχουμε δεσμευτεί να αξιοποιήσουμε την τεχνολογίας μας, τις ικανότητές μας, το χρόνο μας και τους πόρους μας προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση».

Οι φιλανθρωπικού χαρακτήρα δράσεις της εταιρίας για τους νέους θα πραγματοποιηθούν σε στενή συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται διεθνείς οργανώσεις, όπως το ίδρυμα GlobalGiving, η TakingITGlobal, το Telecentre.org Foundation και το Διεθνές Ίδρυμα Νεότητας (International Youth Foundation), καθώς και τοπικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί όπως η Silatech στη Μέση Ανατολή, η The Trust for Americas στη Λατινική Αμερική, η AIESEC International στην Ευρώπη και το ίδρυμα ASEAN στην Ασία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Microsoft ανακοίνωσε την υποστήριξη πέντε εθνικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών: Boys & Girls Clubs of America, City Year, Junior Achievement USA, Network for Teaching Entrepreneurship και Year Up Inc.

«Η επόμενης γενιάς κοινωνική ευθύνη θα επικεντρωθεί στην επόμενη γενιά ανθρώπων» δήλωσε ο Brad Smith, Εxecutive Vice President, Microsoft. «Το ποσοστό ανεργίας διεθνώς για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο 12,7%, το οποίο είναι διπλάσιο από το συνολικό ποσοστό ανεργίας παγκοσμίως. Αυτό είναι ενδεικτικό του διαρκώς αυξανόμενου χάσματος σε επίπεδο ευκαιριών μεταξύ των νέων που έχουν τα μέσα, τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες να είναι επιτυχείς και αυτών που δεν έχουν. Πρέπει να εργαστούμε μαζί προκειμένου να κλείσουμε αυτό το χάσμα ευκαιριών για τους νέους και να βοηθήσουμε ώστε να εξασφαλιστεί το μέλλον αυτής της γενιάς και το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας».

Σύμφωνα με την έκθεση Opportunity for Action του International Youth Foundation που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2012, σχεδόν 75 εκατομμύρια νέοι σε όλο τον κόσμο ήταν άνεργοι το 2011. Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός των νέων συνεχίζει να αυξάνεται – σημειώνεται ότι ο πληθυσμός των νέων μεταξύ 6 και 24 ετών ξεπερνά τα 2,2 δισεκατομμύρια – το χάσμα σε επίπεδο ευκαιριών αυξάνεται.

Tο Microsoft YouthSpark υπερβαίνει τη φιλανθρωπία και ενώνει μια σειρά από παγκόσμια προγράμματα, τα οποία ενισχύουν τη νεολαία, δίνοντας πρόσβαση στην τεχνολογία και σε μια καλύτερη εκπαίδευση, εμπνέοντας τους νέους ανθρώπους και βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους. Εκτός από τα προαναφερθέντα Office 365 για την εκπαίδευση και Skype για τη σχολική αίθουσα, η πρωτοβουλία αυτή επίσης περιλαμβάνει:

- Partners in Learning: Ένα επαγγελματικό πρόγραμμα ανάπτυξης για κυβερνητικούς αξιωματούχους, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς που θα τους βοηθήσει στις νέες τους προσεγγίσεις στη διδασκαλία και την εκμάθηση, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν σύγχρονες δεξιότητες.

- Microsoft IT Academy: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ετοιμάζει επαγγελματίες, στη διάθεση όλων των διαπιστευμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μέσω του οποίου οι φοιτητές αποκτούν πρόσβαση σε σύγχρονη τεχνολογία.

- DreamSpark: Δωρεάν πρόσβαση στα εργαλεία σχεδιασμού και ανάπτυξης της Microsoft για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που συμβάλει στην ανάπτυξη ειδικών τεχνικών δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια των χρόνων σχολικής και πανεπιστημιακής φοίτηση, μια σημαντική για την εξέλιξη ενός σπουδαστή περίοδο.

- Imagine Cup: Ο κορυφαίος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο για τους νέους που προσκαλεί τους φοιτητές να εφαρμόσουν τις γνώσεις και το πάθος τους για να αναπτύξουν τεχνικές λύσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, για να αναπτύξουν παιχνίδια και για να αποδείξουν πως η καινοτομία μπορεί να ωφελήσει τους άλλους, τις τοπικές κοινότητες, καθώς και τον κόσμο.

- Students to Business: Ένα πρόγραμμα που συνδέει φοιτητές με θέσεις εργασίας ή πρακτικής στον κλάδο της τεχνολογίας.

- BizSpark: Ένα πρόγραμμα δωρεάς λογισμικού για startup, το οποίο παρέχει στους νέους επιχειρηματίες πρόσβαση σε εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού της Microsoft, και επαφές με τους βασικούς φορείς του κλάδου, ​​μεταξύ αυτών και επενδυτές, βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση.

Πλήρης λίστα με τα προγράμματα YouthSpark της Microsoft είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα YouthSpark Hub

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητά τέλος από μαθητές και καθηγητές μέσα στα σχολεία

Εντολή προς όλα τα σχολεία έδωσε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βάλουν τέλος στη χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές. Η απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.
Η απαγόρευση αποφασίστηκε προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων (βίντεο και φωτογραφίες) από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, απαγορεύονται οι κρυφές κάμερες στα σχολεία.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, εξέδωσε συμπληρωματική απόφαση, στην απόφαση της Μαριέττας Γιαννάκου για την απαγόρευση των κινητών η οποία προβλέπει:

Για τους μαθητές

1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή / και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.

Για τους εκπαιδευτικούς

2. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένοι εικόνας και ήχου. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α').

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση Υψηλού Επιπέδου στην Ψυχολογία

Υψηλού επιπέδου Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση στην Ελλάδα, με το κύρος του University of Derby, UK και του Τμήματος Ψυχολογίας του Mediterranean College

Η επιλογή ενός Μεταπτυχιακού Προγράμματος, αποτελεί μια πολύ σημαντική υπόθεση για την επαγγελματική εξέλιξη και την προσωπική ανάπτυξη του κάθε φοιτητή.
Το Mediterranean College, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που του επιτρέπουν να προσφέρει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή εκπαίδευση, που ανταποκρίνεται στα προσωπικά  κριτήρια αξιολόγησης και στις προσδοκίες του κάθε φοιτητή για μια ανοδική καριέρα.
Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Mediterranean College, έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας της επιλογής ενός μεταπτυχιακού προγράμματος, έχει επιλέξει προγράμματα υψηλού επιπέδου και επαγγελματικής αξίας, τα οποία συνδυάζουν την ακαδημαϊκή και επιστημονική γνώση με την σύγχρονη  πραγματικότητα και τις σημερινές  ανάγκες.
Γι αυτό και οι απόφοιτοι του Mediterranean Collegeδιακρίνονται και καταξιώνονται στον επαγγελματικό τους χώρο, κατέχοντας ηγετικές θέσεις στον κλάδο τους»


Μεταπτυχιακά Προγράμματα από τη Σχολή Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College

Πρωταρχικός στόχος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College είναι να προσφέρει μια συνεπή εκπαιδευτική εμπειρία υψηλών απαιτήσεων, η οποία, αφ’ ενός θα προετοιμάσει τους φοιτητές για μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία στις Επιστήμες της Ψυχολογίας και της Προσχολικής Αγωγής και αφ’ ετέρου θα τους προσφέρει τις βάσεις για συνέχιση σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Φιλοσοφία της Σχολής είναι να αναπτύξει στο έπακρο όλες τις κοινωνικές δεξιότητες των φοιτητών που θα τους επιτρέψουν αργότερα, ως επαγγελματίες, να συνεισφέρουν δημιουργικά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College:
        Διαθέτει τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα εμπειρία – πάνω από 3 δεκαετίες – στην παροχή αυτόνομων πανεπιστημιακών προγραμμάτων και τα πτυχία που απονέμει αναγνωρίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς.

        Για την παροχή Bachelor και Master, συνεργάζεται με το School of Science, School of Social Care and Therapeutic Science και το School of Education του University of Derby, το οποίο παρέχει υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκά προγράμματα που υποστηρίζονται σταθερά από την έρευνα. Με την ολοκλήρωση των ίδιων αυτών προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται στο πλαίσιο συμφωνίας franchise στην Ελλάδα, οι φοιτητές αποκτούν αυτούσια τα πτυχία του University of Derby και έχουν πλέον τη δυνατότητα εξασφάλισης αναγνωρισμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

        Καλύπτει επίσης, τον τομέα της επαγγελματικής εξειδίκευσης, προσφέροντας πρόγραμμα HND στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στη Λογοθεραπεία & Μαθησιακές Δυσκολίες σε συνεργασία με τον αναγνωρισμένο Βρετανικό Εκπαιδευτικό φορέα Edexcel International, ο οποίος έχει αξιολογήσει το Κολέγιο για την παροχή των προγραμμάτων HND με άριστα, όσον αφορά στο ακαδημαϊκό προσωπικό, στην υλικοτεχνική υποδομή, στη βιβλιοθήκη και στις εσωτερικές διαδικασίες του Κολεγίου.

Τα προσφερόμενα Μεταπτυχιακά Προγράμματα είναι: 

       MSc Adult Cognitive Behaviour Psychotherapy, University of Derby, UK, Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλική, Διάρκεια: 2 έτη part-time, Έναρξη: Οκτώβριος 2012
To MSc Adult Cognitive Behaviour Psychotherapy  είναι ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, μοναδικό στην Ελλάδα, με επαγγελματικό προσανατολισμό στη Γνωστική / Συμπεριφορική Θεραπεία. Μέσω των ποικίλων μεθόδων διδασκαλίας και αξιολόγησης που εμπεριέχει, προετοιμάζει τους φοιτητές κατάλληλα ώστε να καταστούν ικανοί  να λειτουργήσουν ως αυτόνομοι Γνωστικοί Συμπεριφορικοί Ψυχοθεραπευτές.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, σύμφωνα με τα κριτήρια του Βρετανικού Συλλόγου Γνωστικών / Συμπεριφορικών Ψυχοθεραπευτών (BABCP), με βάση τα οποία πιστοποιούνται τα μεταπτυχιακά προγράμματα Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας.
Το πρόγραμμα καλύπτει τις θεωρίες και τις έρευνες που σχετίζονται με τη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους φοιτητές να αποκτήσουν τις αναγκαίες δεξιότητες για την εφαρμογή της σε πληθώρα διαταραχών (κατάθλιψη, άγχος, φοβίες, ψυχαναγκασμός, μετατραυματικο στρες, διατροφικές διαταραχές κα). 

Η διδασκαλία και μάθηση για το παραπάνω πρόγραμμα έχει έντονο πρακτικό και βιωματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει: Μελέτη κλινικών περιπτώσεων, Εφαρμογή προσεγγίσεων ψυχοπαθολογίας, Θεραπευτική σχέση & δεξιότητες, Προβολές DVD, Θεραπευτικό ημερολόγιο, Ατομική έρευνα, Κλινική πρακτική 320 ωρών με εποπτεία 70 ωρών σε συνεργαζόμενους φορείς.


       ΜSc Integrative Counselling and Psychotherapy, University of Derby, UK, Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλική, Διάρκεια: 2 έτη part-time, Έναρξη: Οκτώβριος 2012
Το πρόγραμμα ΜSc Integrative Counselling and Psychotherapy είναι δομημένο έτσι ώστε να εφοδιάσει τους φοιτητές με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργαστούν στον τομέα της ψυχοθεραπείας, ως αυτόνομοι σύμβουλοι - ψυχοθεραπευτές της συνδυαστικής προσέγγισης. Οι φοιτητές θα διδαχθούν τις διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, τα μοντέλα και τις θεωρίες καθώς και θα  κατανοήσουν το θεωρητικό, κοινωνικό, πολιτισμικό και ιδεολογικό πλαίσιο στο πλαίσιο του οποίου οι ασθενείς τους αντιμετωπίζουν προβλήματα.  Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το BACP (British Association for Counselling and Psychotherapy).

Η διδασκαλία και μάθηση έχει έντονο πρακτικό και βιωματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει: Βιωματικές Ασκήσεις, Διαλέξεις, Σεμινάρια, Εργασίες σε ομάδες, Προβολές DVD, Ατομική έρευνα, Μάθηση μέσα από περιπτώσεις μελέτης, Ομαδικές Συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, Κλινική πρακτική 300 ωρών με εποπτεία 60 ωρών σε συνεργαζόμενους φορείς.

Τα παραπάνω Μεταπτυχιακά Προγράμματα απευθύνονται σε:
        Σε απόφοιτους ΑΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής με προπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ψυχολογία
        Σε απόφοιτους ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής με πτυχίο Κοινωνικών Επιστημών στο οποίο ποσοστό μαθημάτων να ανήκει στον τομέα Ψυχολογίας
        Σε κατόχους επαγγελματικών τίτλων σπουδών ή/και εργασιακής εμπειρίας στη Συμβουλευτική ή στην Ψυχοθεραπεία
To Mediterranean College είναι Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τις δομές του στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College, έχει αναγνωριστεί από το BAC ( British Accreditation Council) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση. 
 Info: Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, τηλ.: 2310 547 708, Βαλαωρίτου 9 – τηλ.: 2310 287779, www.medcollege.edu.gr, Facebook: http://www.facebook.com/mediterraneancollege 

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση των Νέων της ΔΗΜΑΡ για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Με αφορμή την Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης, οι Νέοι και οι Νέες της Δημοκρατικής Αριστεράς εκφράζουμε τη στήριξή μας και την ενεργό συμμετοχή μας στην  εκδήλωση του δήμου Αθηναίων και στη συμβολική "πεζοδρομοποίηση" της Πανεπιστημίου, έστω και για μία ημέρα. Παράλληλα εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση της ήδη πολύ υψηλής τιμής των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, δεν είναι δυνατόν λόγω των αυξημένων τιμών στα εισιτήρια να στερούνται μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι, τη φθηνή μετακίνησή τους. Η προσπάθεια για μια καθαρή και βιώσιμη πόλη είναι σίγουρα προσωπική υπόθεση όλων μας, αλλά πρέπει, ταυτόχρονα, να ενθαρρύνεται ουσιαστικά και από τους φορείς.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Από τη Δευτέρα το φοιτητικό πάσο

Ξεκινάει από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο νέος τρόπος χορήγησης των φοιτητικών ταυτοτήτων. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας από τις 8 το πρωί οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί και έχουν τους απαραίτητους κωδικούς μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα http://academicid.minedu.gov.gr. και  να στέλνουν στις γραμματείες των σχολών τους τη σχετική αίτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος ηλεκτρονικός τρόπος κατάθεσης της φοιτητικής τους ταυτότητας θα ισχύει για όσα χρόνια ο φοιτητής σπουδάζει και δεν θα εκδίδεται κάθε χρόνο όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Επιπλέον σε αυτή την ταυτότητα το κάθε Πανεπιστήμιο θα μπορεί να προσθέτει και επιπλέον χρήσεις έκπτωσης για τους φοιτητές. Οι φοιτητές μπορούν να αναγράψουν στις ταυτότητας περισσότερα στοιχεία όπως αναγραφή αλλεργιών ή να δηλωθούν ως δωρητές οργάνων.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση, με πόρους της ΕΕ και της Ελλάδας.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Mediterranean College : Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο FIND A COLLEGE

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή του Mediterranean College ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου «Βρες τη Σχολή ή το Κολλέγιο που σου Ταιριάζει. Σπουδές μετά το Λύκειο», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα.

Ομιλητής στη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: « Δημόσια & Ιδιωτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα και η Σύνδεση με την Επιχειρηματικότητα και τις Επιχειρήσεις», ήταν μεταξύ άλλων υψηλού επιπέδου επαγγελματιών και Καθηγητών, ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, Καθηγητής, κος Σοφοκλής Ξυνής.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, συμμετείχε και ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Mediterranean College, κος Γεώργιος Παπαδάκης, ο οποίος κατά την έναρξη της ομιλίας του, αναφέρθηκε στη μακρόχρονη και καταξιωμένη πορεία του Mediterranean College, τον προσανατολισμό του στην ποιότητα και την καινοτομία, καθώς και στα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών. Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κος Γ. Παπαδάκης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας, επισημαίνοντας ότι τα διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά (22.6% επίσημα), θέτουν το εκπαιδευτικό σύστημα προ των ευθυνών του, δηλαδή να ενεργήσει με ουσιαστικό τρόπο για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων. Αναφέρθηκε επίσης διεξοδικά στις δράσεις του Mediterranean College για την απορροφησιμότητα των αποφοίτων του από την αγορά εργασίας και τη συμβολή τους στην προσπάθεια των νέων ανθρώπων να υλοποιήσουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες. Πιο αναλυτικά αναφέρθηκε στον επαγγελματικό προσανατολισμό των φοιτητών του Mediterranean College από την πρώτη κιόλας ημέρα της φοίτησής τους, (τεστ δεξιοτήτων, τεστ προσωπικότητας, ενημέρωση για τα επαγγέλματα και τις τάσεις της αγοράς), τον εμπλουτισμό των διαλέξεων με επισκέπτες ομιλητές από την αγορά εργασίας, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πραγματικούς χώρους εργασίας, την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων – συνεργατών για την παροχή θέσεων πρακτικής άσκησης στους φοιτητές και προσφοράς νέων θέσεων εργασίας, καθώς και τη διαρκή ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών ώστε να αντανακλούν τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Οργανωτής του Συνεδρίου ήταν η Financial-Academy.eu.

Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107 (στάση Αγγελοπούλου), Αθήνα, τηλ: 210-8899600, e-mail: info@medcollege.edu.gr , www.medcollege.edu.gr

Όλα τα σενάρια για τις καταργήσεις & συγχωνεύσεις ΑΕΙ &ΤΕΙ!

To τελευταίο διάστημα ακούγονται διάφορα σχετικά με το σχέδιο ''Αθηνά'' στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Η Συντακτική ομάδα του foititesnews.blogspot.gr μετά από πολλές ημέρες έρευνας και συνεχών ερωτήσεων σας αποκαλύπτει το τελικό σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας.
Όπως όλα δείχνουν η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Γενάρη του 2013, πράγμα που σημαίνει ότι οι τελειόφοιτοι Λυκείου θα παραλάβουν μηχανογραφικό με περίπου 140 σχολές λιγότερες,ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας τουλάχιστον για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 ο αριθμός των εισακτέων δεν θα μειωθεί..

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ το σχέδιο ''Αθηνά΄΄:

Σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται να καταργούνται ολοκληρωτικά τα ΑΕΙ: Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη που έχει στα χέρια του το υπουργείο Παιδείας κατέληγαν στο ότι, τα δύο Τμήματα του Παν. Στερεάς Ελλάδας θα μπορούσαν ενδεχομένως να ενσωματωθούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λόγω ύπαρξης συναφών Τμημάτων σε αυτά, ενώ οι σχολές του Δυτικής Ελλάδας θα μπορούσαν να επανέλθουν στο Παν. Ιωαννίνων.

Στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Τα Τμήματα της Φλώρινας ενσωματώνονται εύκολα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα δύο Τμήματα Μηχανικών στην Κοζάνη δεν έχουν υποδομές και δεν θεωρούνται βιώσιμα.Φαίνεται λοιπόν το υπουργείο να υιοθετεί την μελέτη αυτή και να βάζει οριστικό λουκέτο στα 4 προαναφερθείσα ΑΕΙ. Θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις και στα ΑΕΙ Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.Οσο αφορά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τα δημοσιεύματα δίνουν διάφορα σενάρια,το επικρατέστερο είναι οτι θα υπάρξει σημαντική μείωση τμημάτων χαρακτηριστικό σύμφωνα με πληροφορίες στην Μυτιλήνη από τα 6 τμήματα φαίνεται να μένουν μόνο 3. Από το σχέδιο ''Αθηνά'' δεν θα γλυτώσουν και τα μεγάλα ΑΕΙ όπως της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας.. Σύμφωνα με το σχέδιο φαίνεται οτι τα ΤΕΙ θα ''εξαφανιστούν'' από τον χάρτη, καθώς μεγάλο μέρος θα καταργηθεί καθώς είτε δεν έχουν σαφές γνωστικό αντικείμενο, είτε δεν προσελκύουν φοιτητές..Τα εναπομείναντα ΤΕΙ φαίνεται να συγχωνεύονται με τα ΑΕΙ τα οποία έχουν ίδιο αντικείμενο σπουδών, δημιουργώντας έτσι πανεπιστήμια -μαμούθ, χαρακτηριστικά κύκλοι του υπουργείου τονίζουν οτι από τα 24 ΑΕΙ σκοπός είναι να μείνουν μόνο 10!! Μάλιστα λένε ότι η διασπορά των τμημάτων είναι μεγάλη Αριστοτέλειο 40 τμήματα σε 3 πόλεις(σύμφωνα με το σχέδιο θα υπάρξουν συγχωνεύσεις τμημάτων και συμμάζεμα τους σε μία πόλη) το ΑΕΙ Θράκης 20 τμήματα σε 4 πόλεις(ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θα γίνει με το συγκεκριμένο ΑΕΙ το σίγουρο είναι οτι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις) Πανεπιστήμιο Αιγαίου 17 τμήματα σε 6 πόλεις( εδώ το υπουργείο προβληματίζεται για το πως θα συρρικνώσει τις πόλεις, το σενάριο για ΄΄μάζεμα΄΄ όλων των σχολών σε Μυτιλήνη και Ρόδο οπώς κάποιοι διέδιδαν δεν έχει καν συζητηθεί, το σενάριο μιλά για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολών και στο ΑΕΙ Αιγαίου.Πανεπιστήμιο Κρήτης 17 τμήματα σε 2 πόλεις εδώ το σενάριο μιλά για απορρόφηση του ΤΕΙ Κρήτης απο το ΑΕΙ Κρήτης.Πανεπιστήμιο Θεσσάλιας 16 τμήματα σε 4 πόλεις, σε αυτό το ΑΕΙ φαίνεται να ΄΄ μαζεύεται ΄΄ σε λιγότερες πόλεις.
Σύμφωνα με το Υπουργείο παιδείας για τις τελικές αποφάσεις θα παρθούν υπόψιν 3 βασικές προδιαγραφές

Στη Θεματική, όπου θα συγχωνευθούν τμήματα για να αποτελέσουν στη συνέχεια διευρυμένες ακαδημαϊκές μονάδες

Στη χωροταξική, που θα σημάνει μετακινήσεις πολλών «αδύναμων» σχολών προς σχολές ελκυστικότερες, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Στη Διοικητική, όπου ολόκληρα ΑΕΙ θα ενσωματωθούν σε άλλα με παρόμοια θεματική κατεύθυνση.
Το ''αγκάθι'' παραμένει τι θα γίνει με όσους ήδη φοιτούν σε τμήματα που θα καταργηθούν η συγχωνευτούν, ενώ αρχικά το σενάριο έλεγε οτι θα τους δοθεί ο κατάλληλος χρόνος να αποφοιτήσουν, ελέω τρόικας και περικοπών το σχέδιο αυτό φαίνεται να εγκαταλείπεται.Φαίνεται λοιπόν να καταλήγουν στο σενάριο οι φοιτητές των τμημάτων να μεταφέρονται σε ομοειδή επιστημονικά αντικείμενα, των πανεπιστημίων υποδοχής.Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι τι θα γίνει με τα μαθήματα που έχουν δώσει η χρωστούν;

Το σίγουρο είναι οτι κάποια ΤΕΙ και ΑΕΙ έπρεπε να κλείσουν αλλά δεν μιλάμε ποια για απλο συμμάζεμα αλλά για να Αρμαγεδδών στην παιδεία..με σημαντικές απώλειες για τοπικές οικονομίες αρκετών πόλεων της χώρας, όλα δείχνουν οτι θα έχουμε δυναμικές κινητοποιήσεις απο τοπικούς φορείς, για το εαν αντιδράσουν οι φοιτητές κανείς δεν το ξερει..αν σηκωθούν απο τον καναπέ ίσως...!
foititesnews.blogspot.gr

Αιγιάλεια: Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Η σοβαρή οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας σε συνδυασμό με το υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται από τους γονείς για την παιδεία, μας οδήγησε να εντάξουμε στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, τη λειτουργία μιας νέας δομής το «Κοινωνικό Φροντιστήριο». Στόχος της δομής αυτής είναι η δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές της Δ/θμιας εκπαίδευσης οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα συγκεκριμένα έξοδα.

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει ή θα δηλώσουν συμμετοχή στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα στους  μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και των τάξεων του Λυκείου. Τα μαθήματα και τα τμήματα θα διαμορφωθούν ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες που θα προκύψουν.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερόμενων είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, η ανεργία, προβλήματα υγείας κλπ. Έντυπο αίτησης μπορούν να προμηθευτούν από το Τμ. Κοινωνικής Προστασίας (Ν. Πλαστήρα 19) ή από το ΚΕΠ Αιγίου. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όσοι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα να επικοινωνήσουν με το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου τηλ. και fax : 2691026136.

Επίσης καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου να επικοινωνήσουν με το τηλ: 2691026136.

Πηγή: www.aigialeianews.gr

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινωνικό Φροντιστήριο στον δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» με έδρα τον δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης , στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματός μας, οργανώνουμε ΔΩΡΕΑΝ τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές Λυκείου στα φιλολογικά μαθήματα (Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Γενικής Παιδείας) , με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.
Ο αριθμός των μαθημάτων και των τμημάτων που θα δημιουργηθούν θα καθοριστεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Δηλώσεις μαθημάτων από 17/09/2012 έως 22/09/2012.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 6981072600 (10.00πμ-16.00μμ)
info@oloimazi.org

www.oloimazi.org

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Βραδιά Ενημέρωσης για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών Εξ΄αποστάσεως / Online

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η Globaltraining σας προσκαλούν σε Βραδιά Ενημέρωσης για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών Εξ΄αποστάσεως / Online

Την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου,

στο ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα.

ΜΒΑ (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων)

Αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
ACCA (Association of Chartered Certified Accountants, UK)
CFA (Chartered Financial Analysts)
CIA (Certified Internal Auditors)

Η Βραδιά Ενημέρωσης ξεκινά στις 7 το βράδυ.

Είσοδος δωρεάν. Π.Α. στο 210 6722868.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 210 6748293 (MBA) και 210 6722868 (ACCA/CFA/CIA), ή επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.mba-online.unic.ac.cy και www.globaltraining.org.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Tramp & Astronauts παρουσιάζουν τον Mario Basanov!

ΜΑRIO BASANOV
20/9, TRAMP, (Βουτάδων 36 & Τριπτοπολέμου), ΓΚΑΖΙ
ΟPENING ACT: DJSKINNY, PROSIS & THEO TAG
ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ
DOORS OPEN: 23.00.
Το Tramp και οι Astronauts παρουσιάζουν τον «super Mario»! Ο λόγος, φυσικά, για τον Mario Basanov, ο οποίος μας πρόσφερε το «We Are Child of Love», το απόλυτο ατμοσφαιρικό hit του φετινού καλοκαιριού. Ο 29χρονος Λιθουανός καλλιτέχνης καταφτάνει στην Eλλάδα στις 20 Σεπτεμβρίου, προσκεκλημένος των Astronauts και του Tramp, του Νο 1 αυτή τη στιγμή meeting point της νεολαίας στο Γκάζι.

Ο Mario, όντας στο pick της καριέρας του, είναι πανέτοιμος να χαρίσει στο τεράστιο fan club του μία συναρπαστική βραδιά! Ο, βραβευμένος ως Καλύτερος Παραγωγός της Χρονιάς στα «Annual Music Awards 2011», έχοντας στη βαλίτσα του credits από διεθνείς «βίβλους» της μουσικής κι εμφανίσεις στα μεγαλύτερα κλαμπ σε international μουσικές μητροπόλεις, (Λονδίνο, Ίμπιζα, Βερολίνο, κ.ά.), καθώς και το ολοκαίνουργιο single του, με τίτλο «Mr.Rain» (κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου), θα βάλει φωτιά στην κονσόλα!
O Basanov είναι μία πολυσχιδής, ασταμάτητη μουσική «μηχανή», που απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι καλλιτέχνες του βεληνεκούς των Solomun, Tensnake, Maceo Plex,Soul Clap, καθώς και Gilles Peterson, Jazzanova, Laurent Garnier (είτε στα solo projects του είτε στο πλαίσιο της συνεργασίας του, ως συμπαραγωγός, με Vidis, μεταξύ άλλων για τα «I'll Be Gone», «Who's Shot The Silence και «Changed») δηλώνουν οπαδοί του.
Όσον αφορά, ειδικότερα, στο «We Are Child of Love», ένα ευφυές μίγμα deep house κι electro, με επιρροές από τη δεκαετία του ’80, έτσι απλά, λατρεύτηκε! Από τον Μάιο, που κυκλοφόρησε, ακούγεται όλο και πιο δυνατά, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Ο, κατά κόσμον, Marijus Adomaitis Basanov, θα προσφέρει ένα αξέχαστο DJ set, με «αρωγούς»–στο opening act του party των Astronauts στο Trampτον resident DJ των Astronauts DJ Skinny, καθώς και τους Prosis &Theo Tag. Τo party θα απογειώσει, με τα εκρηκτικά χορευτικά της, η, γνωστή στο ευρύ κοινό, Ro Τsi.
Οι Astronauts ξεκίνησαν από αυτό το καλοκαίρι να σείουν μαγικά την Ελλάδα: μετά τις κορυφαίες, διεθνώς, DJs Hanna Hansen και Marie-Claire, τα ιδιαίτερα ντεφιλέ των H-ēra και Nassos Ntotsikas, παρουσία επωνύμων στο catwalk, καθώς και την έλευση του «καγκελάριου της house» Doctor Dru, συνεχίζουν ακάθεκτοι, αυτή τη φορά με το «μουσικό φαινόμενο από τη Λιθουανία». Είσοδος: ελεύθερη. Βe there!

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Τέλος στην κατάληψη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ

Με επέμβασή της την Τετάρτη η αστυνομία έβαλε τέλος στην κατάληψη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη. Οπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, η επιχείρηση έγινε μετά από εντολή του Πρωθυπουργού και στέλνει το μήνυμα μηδενικής ανοχής στη ανομία.

Το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Θεσσαλονίκης τελούσε υπό κατάληψη από το 2007.

«Υστερα από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα σε μια ακόμα περίπτωση αυθαιρεσίας, η οποία χρόνιζε αδικαιολόγητα. Το μήνυμα που στέλνει σήμερα η συντεταγμένη Πολιτεία είναι σαφές και προς πάσα κατεύθυνση: μηδενική ανοχή στην ανομία και στην κατάλυση της νομιμότητας.

»Η Ελληνική Δημοκρατία θα προασπίσει την απαίτηση της κοινωνίας για πλήρη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του ελληνικού λαού, παντού και σε κάθε περίπτωση»
δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ανακοινώθηκαν οι υποτροφίες «Ανδρέας Μεντζελόπουλος»

Ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν τις υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Πιο συγκεκριμένα:

Για Προπτυχιακές Σπουδές

Δίνονται κάθε χρόνο 10 υποτροφίες των 5.000 €/έτος σε πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών με οικονομικά προβλήματα. Η υποτροφία συνεχίζεται σε όλα τα έτη σπουδών, εφόσον ο υπότροφος έχει καλή απόδοση στις σπουδές του.

Για Μεταπτυχιακές Σπουδές (αποκλειστικά για αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών)

1. Κάθε χρόνο δίνονται δύο υποτροφίες των 5.000 €/έτος και για δυο το πολύ έτη για μεταπτυχιακές σπουδές (master) στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

2. Τέλος, δίνεται κάθε χρόνο μια υποτροφία των 10.000 € και για 3 το πολύ έτη για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνονται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών, μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012.

Τέλος δίνονται κάθε χρόνο, 5 υποτροφίες για 2 έτη για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και μέχρι 50.000 $/έτος. Η προκήρυξη γίνεται το Μάρτιο του 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες στο 2610-969042, κ. Αθανασία Τριανταφυλλοπούλου, email: atriant@upatras.gr ή στο http://www.upatras.gr/index/page/id/121.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

3.640 νέoι σπουδαστές στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Την εισαγωγή 3.640 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 31 ΙΕΚ του Οργανισμού, προκειμένου να καταρτισθούν σε 37 σύγχρονες ειδικότητες, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού...

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο ΙΕΚ προτίμησής τους από 10-09-2012 έως 20-09-2012 και να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου ΤΕΕ Β΄ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Σ ή ΕΠΑ.Λ., ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 8-10-2012, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr .

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Από 11 έως 28 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Τι δικαιολογητικά χρειάζονται

Από τις 11 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2012 θα γίνονται οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα Eπαγγελματικά Λύκεια –ΕΠΑΛ– (ΟΜΑΔΑ Α' και Β') για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Την ίδια περίοδο θα εγγράφονται και οι επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

• Αίτηση για εγγραφή.

• Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του Σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

• Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

• Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β' (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης).

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Διάκριση ελληνικών σχολείων στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft

Η ομάδα των συστεγαζόμενων του 26ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα αναδείχθηκαν ως Pathfinder και Mentor School αντίστοιχα, μαζί με 99 σχολεία από 50 χώρες

Για ακόμη μία χρονιά η Ελλάδα ανέδειξε την έφεσή της στην καινοτομία κατακτώντας παγκόσμιες διακρίσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft. Συγκεκριμένα, η ομάδα των συστεγαζόμενων

26ουκαι 29ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών, που βρίσκονται στο Ολυμπιακό Χωριό, αναδείχθηκαν ως Microsoft Pathfinder School, ενώ τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επιλέχθηκαν ως Microsoft Mentor School, για το σχολικό έτος 2012-2013, μαζί με συνολικά 99 σχολεία από περισσότερες από 50 χώρες. Παράλληλα ως επιβράβευση της συνεχιζόμενης πρωτοπορίας του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η δράση του ως Mentor School.
 
Η ανάδειξη της ομάδας των συστεγαζόμενων του 26οκαι 29ο Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών σε Microsoft Pathfinder School αποτελεί την πρώτη επιβράβευση ελληνικών δημόσιων σχολείων, για την επιτυχή ενσωμάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας.

Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα σχολεία είναι δύο συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία, που συνεργάζονται με κοινούς στόχους και όραμα, ενώ έχουν ενταχθεί πιλοτικά στο πρόγραμμα των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας του Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του ΕΣΠΑ, λόγω των χαμηλών εκπαιδευτικών και κοινωνικοοικονομικών δεικτών της περιοχής τους.

Τα αποτελέσματα που έχει φέρει η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στα σχολεία αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς η διευρυμένη χρήση των ψηφιακών τεχνολογικών εργαλείων έχει συμβάλει στη γεφύρωση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών, αλλά και στην ανέλιξη ενός κοινωνικά και συναισθηματικά υγιούς περιβάλλοντος. Κατακτώντας τη διάκριση αυτή, τα σχολεία αποκτούν τη δυνατότητα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση της Microsoft, που θα διεξαχθεί στην Πράγα τον προσεχή Νοέμβριο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρχει δυνατότητα δικτύωσης, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών με κορυφαίους εκπαιδευτικούς ανά τον κόσμο.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποί τους θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις γνώσεις και τη μεθοδολογία τους με νέα Pathfinder Schools, συμμετέχοντας στην ομάδα mentorship. Επιπλέον, θα εκπαιδευτούν σε εργαλεία της Microsoft και θα παρακολουθήσουν σεμινάρια για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας.

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft τα Εκπαιδευτήρια Δούκα αναδείχθηκαν ανάμεσα στα σχολεία με καινοτομίες παγκοσμίου ενδιαφέροντος, στην ανώτατη βαθμίδα του προγράμματος και αποδέχτηκαν την πρόσκληση να συμμετέχουν στο Mentor School.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχοντας συμπεριληφθεί στα Pathfinder Schools για το 2011, είχαν πρόσβαση σε ειδικά σεμινάρια και εκπαίδευση, από ειδικούς και από εκπαιδευτικούς με εμπειρία σε σχολεία που έχουν ανέλθει στη βαθμίδα Microsoft Mentor School. Επίσης, έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση της Microsoft στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, όπου αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες με διακεκριμένους εκπαιδευτικούς σχολείων από όλο τον κόσμο.

Οι παραπάνω διακρίσεις αποτελούν μέρος αξιολόγησης που υλοποιείται στο πλαίσιο του παγκόσμιου Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft, το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία της εταιρίας, «Microsoft Συνεργάτες στη Μάθηση». Βασικός στόχος του Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων είναι να βοηθήσει τα σχολεία που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενθαρρύνοντας και διευκολύνοντας την ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών μοντέλων και εργαλείων, καθώς και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των σχολείων.

Τα σχολεία μπορούν να ενταχθούν στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα «Συνεργάτες στη Μάθηση» και να επωφεληθούν από τις παροχές του, έχοντας δυνατότητα συμμετοχής στα τρία επίπεδα του προγράμματος: (1) στην Παγκόσμια Κοινότητα Πρωτοπόρων Σχολείων, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει κάθε σχολείο, μέσα από μια απλή εγγραφή στο Δίκτυο Συνεργατών στη Μάθηση, (2) στο Πρόγραμμα Pathfinder Πρωτοπόρων Σχολείων, στο οποίο λαμβάνουν μέρος όσα σχολεία έχουν υποβάλει αίτηση στο Δίκτυο Συνεργατών στη Μάθηση και έχουν επιλεχθεί ως πρωτοπόρα από ανεξάρτητη επιτροπή και (3) στο Πρόγραμμα Mentor Πρωτοπόρων Σχολείων, στο  οποίο η συμμετοχή προϋποθέτει πρόσκληση από το κεντρικό Δίκτυο Συνεργατών στη Μάθηση, εφόσον το σχολείο έχει επιδείξει σημαντικές επιδόσεις όσον αφορά την εξέλιξή του, αλλά και τη διάθεσή του να ανταλλάσει τις γνώσεις και εμπειρίες του.
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Frappe από τη μηχανή του ΤΕΙ

Frappe
 (Photo credit: Robert Gourley)

Φαντασία και δημιουργικότητα σε μεγάλες ποσότητες φαίνεται ότι διαθέτουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πειραιά που κατασκεύασαν την αυτόματη μηχανή παρασκευής Frappe. 

 

Enhanced by Zemanta

Η νέα γενιά διακρίνεται στο εξωτερικό

Η ελληνική πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει όσους μιλούν περιφρονητικά για την χώρα μας και το έμψυχο υλικό της.

Τρανταχτό παράδειγμα, δεκάδες μαθητές οι οποίοι κατακτούν τη μία διάκριση μετά την άλλη, σε απαιτητικούς διαγωνισμούς στο εξωτερικό.

Η νέα γενιά διαθέτει καλά μυαλά που ξεχωρίζουν στην πληροφορική, στα μαθηματικά ή στην αστροφυσική και θέλουν να μείνουν στη χώρα, για να τη βοηθήσουν με τις γνώσεις τους.

Δείτε το βίντεο από τον ANT1

enikos.gr ΤΑ ΛΑΜΠΡΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΤ1 από Enikos_gr

Φθηνότερα έως και 30% τα "φοιτητόσπιτα"

Πτώση έως και 30% σε σχέση με πέρυσι καταγράφουν οι τιμές των διαμερισμάτων που προορίζονται για ενοικίαση από φοιτητές. Η μεγάλη προσφορά ακινήτων σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση πιέζουν προς τα κάτω το κόστος της φοιτητικής στέγης σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να διαπραγματευτούν με τους ιδιοκτήτες και να πετύχουν ακόμα χαμηλότερα μισθώματα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων την περασμένη Δευτέρα, οι νέοι φοιτητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πόλεις μακριά από το σπίτι τους ρίχτηκαν στο κυνήγι για την ανεύρεση ενός αξιοπρεπούς καταλύματος σε λογική τιμή. Οπως σημειώνουν οι επαγγελματίες του χώρου των ακινήτων, φέτος η φοιτητική στέγη είναι φτηνότερη από τις προηγούμενες χρονιές, αλλά όχι απαραιτήτως φτηνή, καθώς το ύψος του μισθώματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η θέση του ακινήτου, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται, οι παροχές που διαθέτει κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζουν ότι οι φοιτητές και οι γονείς τους θα πρέπει να κάνουν μια σωστή έρευνα αγοράς και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν υπογράψουν, αφού σπίτια υπάρχουν πολλά και δεν έχουν κανέναν λόγο να βιάζονται.

Αθήνα: μεγάλη προσφορά
Μειωμένες κατά 10% έως 15% σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές των μισθωμάτων στις κατοικίες που προορίζονται για ενοικίαση σε φοιτητές δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής» η Ασημένια Χαρμπαλή, γενική γραμματέας του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών-Αττικής. «Υπάρχει μεγάλη προσφορά ακινήτων. Εκείνα που είναι δίπλα στα πανεπιστήμια και στις σχολές είναι λίγο πιο τσιμπημένα από τα άλλα. Εγώ θα πρότεινα στους φοιτητές να μην ψάχνουν οπωσδήποτε σπίτι έξω από τα πανεπιστήμια αλλά μπορούν να βρουν κάτι πιο οικονομικό σε τρεις ή πέντε δρόμους παρακάτω» υπογραμμίζει η κ. Χαρμπαλή.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, ενδεικτικά αναφέρει ότι σχετικά κοντά στα πανεπιστήμια οι γκαρσονιέρες στοιχίζουν 250 με 300 ευρώ και τα δυάρια 300 με 400 ευρώ. Καλύτερες είναι οι τιμές σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια, το Κουκάκι, τα Κάτω Πετράλωνα, ο Νέος Κόσμος, οι Αμπελόκηποι, η Πανόρμου, η Κυψέλη, το Γαλάτσι, τα Πατήσια, καθώς και ο Πειραιάς. Μια καλή λύση, λέει η ίδια, είναι η συγκατοίκηση σε μεγαλύτερα διαμερίσματα. Για παράδειγμα, δύο ή τρεις φοιτητές μπορούν να μοιραστούν ένα τριάρι με συνολικό μηνιαίο μίσθωμα 380 - 400 ευρώ.

Τέλος, η κ. Χαρμπαλή υπογραμμίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να κλείνουν το πρώτο σπίτι που θα βρουν, να το ελέγχουν προσεκτικά και να μην προκαταβάλλουν χρήματα σε δήθεν γραφεία πληροφοριών, αλλά να αναζητούν νόμιμους μεσίτες μέσα από το portal του Συλλόγου Μεσιτών (e-akinita.gr).

Θεσσαλονίκη: Τούμπα, Χαριλάου τα φθηνά
Πτώση ύψους 10% σε σύγκριση με το 2011 και περίπου 30% με σύγκριση με προηγούμενα χρόνια καταγράφει το ύψος των μισθωμάτων στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνει ο Αγγελος Πασαλίδης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Μεσιτών της πόλης. Οπως αναφέρει, οι τιμές των ακινήτων που ζητούν οι φοιτητές παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις, ανάλογα με την περιοχή. Για παράδειγμα, στο τμήμα του κέντρου πάνω από την Εγνατία οδό οι γκαρσονιέρες νοικιάζονται προς 250 - 380 ευρώ τον μήνα, τα δυάρια μεταξύ 350 - 450 ευρώ και τα μεγαλύτερα διαμερίσματα από 400 έως 500 ευρώ. Ακόμη υψηλότερα είναι τα μισθώματα στην περιοχή κάτω από την Εγνατία.

Αντίθετα, φτηνότερα προς ενοικίαση σπίτια υπάρχουν στις περιοχές της λεωφόρου Στρατού, της Δελφών, της Μπότσαρη και του Φαλήρου, με τις τιμές να κυμαίνονται από 250 έως 300 ευρώ μηνιαίως για τις γκαρσονιέρες, 300 έως 380 ευρώ για τα δυάρια και από 400 έως 500 ευρώ για τα μεγαλύτερα διαμερίσματα. Τέλος, στην περιοχή της Τούμπας οι τιμές μίσθωσης κυμαίνονται μεταξύ 5 - 8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ στη Χαριλάου τα ενοίκια των κατοικιών βρίσκονται γύρω στα 6 ευρώ το τετραγωνικό.

Πάτρα: από 150 ευρώ
Σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κυμαίνεται το κόστος της φοιτητικής στέγης στην Πάτρα αναφέρει στην «Espresso της Κυριακής» η μεσίτρια Ιωάννα Κοπανιτσάνου. Ωστόσο, το 2011 οι τιμές των μισθωμάτων είχαν μειωθεί δραστικά και έτσι οι φετινές τιμές βρίσκονται 30% - 35% χαμηλότερα σε σύγκριση με το 2010.

Ανάλογα με την παλαιότητα του ακινήτου, τη θέση, τις παροχές και την πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι τιμές στο κέντρο της Πάτρας διαμορφώνονται μεταξύ 150 και 250 για τις γκαρσονιέρες, μεταξύ 200 και 400 ευρώ για τα δυάρια και μεταξύ 300 και 500 ευρώ για τα τριάρια, τα οποία είναι κατάλληλα για συγκατοίκηση. Χαμηλότερα είναι τα μισθώματα έξω από την πόλη και κοντά στο πανεπιστήμιο, όπου όμως αυξάνεται το κόστος των μετακινήσεων για το κέντρο της πόλης.

Η κ. Κοπανιτσάνου επισημαίνει πάντως ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πετύχουν ακόμη καλύτερες τιμές, αφού οι ιδιοκτήτες είναι «ευέλικτοι», καθώς δεν θέλουν να αφήσουν ανοίκιαστα τα ακίνητά τους. Τέλος, σημειώνει ότι η προσφορά αφορά κυρίως παλαιότερες οικοδομές, αφού τα τελευταία τρία χρόνια οι εργολάβοι δεν έχουν προχωρήσει σε νέες κατασκευές λόγω κρίσης.

Ιωάννινα: από 250 ευρώ
Πτώση ύψους περίπου 10% παρουσιάζουν τα μισθώματα στην πανεπιστημιούπολη της Ηπείρου, αναφέρει ο μεσίτης Δημήτρης Καλατζόγλου. Σε γενικές γραμμές, το μίσθωμα για ένα φοιτητικό σπίτι μέσα στα Ιωάννινα (γκαρσονιέρα ή δυάρι 35 - 45 τετραγωνικών μέτρων) κυμαίνεται από 250 έως 350 ευρώ, ενώ πέρυσι οι τιμές κυμαίνονταν από 300 έως 400 ευρώ. Οσοι ενδιαφέρονται να συγκατοικήσουν με άλλους φοιτητές μπορούν να βρουν διαμέρισμα τριών δωματίων με 400 - 420 ευρώ μηνιαίως.

Ο κ. Καλατζόγλου επισημαίνει ότι τα προσφερόμενα σπίτια στο κέντρο της πόλης είναι παλιά και βρίσκονται σε μέτρια ή καλή κατάσταση, ενώ η περιορισμένη προσφορά κρατάει τις τιμές ψηλότερα σε σχέση με άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις των γονέων που έρχονται στην πόλη για να νοικιάσουν φοιτητικό σπίτι.
Ηράκλειο: από 150 ευρώ
Πολύ χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι είναι το ύψος των μισθωμάτων για τα «φοιτητόσπιτα» του Ηρακλείου. Οπως μας δηλώνει ο μεσίτης Γιάννης Νικηταράς, φέτος οι τιμές είναι μειωμένες έως και κατά 30%. Αιτία είναι η μείωση της ζήτησης που καταγράφηκε το 2011, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλά διαμερίσματα να μείνουν ξενοίκιαστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, στις περιοχές που εξυπηρετούν τους φοιτητές το μίσθωμα για μια μικρή γκαρσονιέρα (στούντιο) ξεκινά από 150 ευρώ και φτάνει τα 270, αν είναι επιπλωμένη. Οι μεγαλύτερες, δίχωρες γκαρσονιέρες, νοικιάζονται από 180 έως 340 ευρώ, ενώ τα δυάρια κυμαίνονται μεταξύ 270 και 450 ευρώ. Μια συμφέρουσα επιλογή είναι η ενοικίαση από περισσότερους φοιτητές ενός μεγαλύτερου διαμερίσματος. Για παράδειγμα, το μίσθωμα για ένα τριάρι στο κέντρο του Ηρακλείου κυμαίνεται από 300 έως 450 ευρώ το πολύ.

Ο κ. Νικηταράς σημειώνει ότι οι τιμές είναι καλύτερες σε περιοχές με χαμηλή ζήτηση από φοιτητές και εκτιμά ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση στις αξίες των μισθωμάτων.

«Προσέχουμε τι υπογράφουμε»

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι νέοι και οι γονείς τους στη σύναψη της μίσθωσης του φοιτητικού σπιτιού. Αυτό υπογραμμίζει ο Αγγελος Σκιαδάς, δικηγόρος και πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών, ο οποίος απαριθμεί τέσσερα βασικά σημεία που οφείλουν να έχουν υπ’ όψιν τους, ώστε να μη βρεθούν προ δυσαρέστων εκπλήξεων.

1) «Το πιο βασικό είναι να γνωρίζουν ότι, όταν υπογράφουν ένα μισθωτήριο, δεσμεύονται για τον χρόνο που αναγράφεται σε αυτό» τονίζει ο κ. Σκιαδάς. Οπως αναφέρει, συχνά οι φοιτητές σκέφτονται «ας βρω ένα σπίτι τώρα να βολευτώ και μετά με την ησυχία μου ψάχνω και βρίσκω ένα καλύτερο». Αυτό είναι λάθος, λέει ο πρόεδρος του συλλόγου και προσθέτει ότι «θα πρέπει να ψάξουν καλά από την αρχή, ώστε να αποφασίσουν ποιο σπίτι θα νοικιάσουν και να μην έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να φύγουν σε πέντε ή έξι μήνες».

2) Το δεύτερο σημείο που επισημαίνει συνοψίζεται στη φράση «προσέχουμε τι υπογράφουμε». Στην αγορά υπάρχουν περίπου δεκαπέντε τύποι μισθωτηρίων συμβολαίων που «κατά 90% έχουν όρους σε βάρος του ενοικιαστή», όπως, για παράδειγμα, σε σχέση με το ποιος πρέπει να πληρώσει για ενδεχόμενη επισκευή. «Επομένως, θα πρέπει να διαβάζουν καλά το συμβόλαιο, να ελέγχουν σχολαστικά το σπίτι, αν παρατηρήσουν κάποια ελαττώματα, να τα αναγράψουν στους πρόσθετους όρους του μισθωτηρίου και σε καμία περίπτωση να μην υπογράφουν τον όρο «οποιαδήποτε ζημιά υποχρεούται να την αποκαταστήσει ο μισθωτής» λέει προς γονείς και φοιτητές ο κ. Σκιαδάς.

3) Η τρίτη συμβουλή που δίνει προς τους ενδιαφερομένους είναι να μη βιάζονται και να μην υποκύπτουν σε έμμεσες πιέσεις. «Συχνά ο ιδιοκτήτης δίνει ραντεβού σε τρεις και τέσσερις υποψηφίους μαζί. Αυτό το κάνει για να υπάρχει η ψυχολογική πίεση ότι, «αν δεν κλείσω το διαμέρισμα, θα το κλείσει κάποιος άλλος» λέει ο κ. Σκιαδάς. Επίσης, προτρέπει τους υποψήφιους ενοικιαστές να διαπραγματεύονται όσο μπορούν το ύψος του ενοικίου.

4) Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαστών απευθύνεται και προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και τους καλεί να προσαρμόσουν τις απαιτήσεις τους στη σκληρή πραγματικότητα. «Να δείξουν κατανόηση, να συνειδητοποιήσουν ότι πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και πως η οικονομική κρίση είναι τόσο σοβαρή, που και αυτοί πρέπει από τη μεριά τους να κατεβάσουν τις τιμές. Δεν τις έχουν κατεβάσει όσο θα έπρεπε, ειδικά στις περιοχές όπου υπάρχουν πανεπιστήμια» καταλήγει ο κ. Σκιαδάς.


ΣTAΘΗΣ ΔEΛHΓΙΩPΓHΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...